3 évnél régebbi cikk

HolnAPP: egy magyar okostelefonos alkalmazás a környezettudatosság jegyében
Fehérvár Médiacentrum fotója
freepik.com
HolnAPP: egy magyar okostelefonos alkalmazás a környezettudatosság jegyében

A környezettudatosság világunk egyik legújabb hívószava. Nem véletlen. Bőven van még mit tennünk bolygónk védelmében. Ehhez nyújthat hathatós segítséget egy magyar fejlesztés, a holnAPP, melyet már telepíthetünk is telefonunkra.

Az alkalmazás fejlesztőinek nem titkolt szándéka, hogy főleg a fiatalok körében tegyék népszerűvé, menővé a környezetvédelmet. Bolygónk védelme és a klímaváltozás elleni küzdelem közös ügyünk, melyet nem lehet elég korán kezdeni. Éppen ezért az elsődleges célközönség a 15-20 éves korosztály. Őket legkönnyebben az online világban lehet elérni.

Éppen ezért a holnAPP egy közösségi platform jellegű app, mely felhasználói felület és tartalom szempontjából a fiatalok igényeihez igazodik.

Az ingyenesen telepíthető alkalmazásban a regisztrálók meg tudják osztani tevékenységeiket, élményeiket egymással, melyet folyamatosan nyomon követhetnek. Láthatják, hogy mennyire élik környezettudatosan az életüket, hogyan viszonyulnak a világ kihívásaihoz. 

Az alkalmazásban fotós és videós tartalmakat is meg lehet osztani, melyeket a regisztrált felhasználók véleményezhetnek. Ezáltal visszacsatolásokat kapnak az alkalmazáson keresztül működésükről, tevékenységükről és arra vonatkozóan is, hogy mennyire hatékonyak és aktívak a környezetvédelem területén.

Az alkalmazás használata rendkívül hajaz a többi már ismert közösségi platform működésére. Azonban a nagyon modern és részletgazdag design igazi 21. századi, virtuális, zöld  környezetet teremt, melyben a felhasználók ott hagyhatják digitális lábnyomukat és meg tudják mutatni azokat a történéseket a hétköznapjaikból, melyek mások számára is például szolgálhatnak.

A holnAPP alkalmazás képernyőképe (fotó: play.google.com)

A holnAPP egyik legizgalmasabb saját fejlesztésű funkciója, hogy egyedi algoritmus alapján a rendszer mérőszámokkal visszajelzést ad arra vonatkozóan, hogy ki mennyire éli környezettudatosan az életét.

A képernyő egy futurisztikus vezérlőpanelként jelenik meg a felhasználók előtt, mely numerikus visszacsatolást ad a tevékenységükről, felkészültségükről a környezetvédelemmel és a klímaváltozással kapcsolatosan.

A világtrendeket és a társadalmi folyamatokat figyelve, a szervezetek, vállalatok, oktatási intézmények, sőt, nagyon sok országban már az államigazgatás fókuszpontja is a környezetvédelem felé mutat. Bolygónk állapota sosem látott mértékben romlik, azonban ahhoz, hogy ezt lassítsuk vagy megállítsuk mindenkinek felelősséget kell vállalnia.

Ebben próbál meg segítségünkre lenni a holnAPP alkalmazás, mely a közösség honlapjáról már letölthető Androidra és iOS-re egyaránt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek