Clear sky18 °C
2021. május 9. vasárnap Gergely
Menü
Házhozszállítás

Fejérben lesz Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása

A Fejér megyei Iváncsán valósul meg Magyarország történetének eddigi legnagyobb zöldmezős beruházása - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: az SK Innovationnel négy éve működnek együtt, első két európai gyára Komáromban működik, a harmadik európai gyárat is Magyarországon, a Fejér megyei Iváncsán építi fel.

"Egy 2,3 milliárd dolláros, 681 milliárd forintos beruházásról van szó. Soha ekkora első ütemű beruházás nem történt még Magyarországon.2500 új munkahelyet fog teremteni, a dunaújvárosi járásban pedig újabb beszállítási lehetőséget jelent a cégeknek. A magyar kormány pénzügyi támogatást biztosít, még zajlik a véglegesítés, arra az uniónak is rá kell bólintania. Ez lesz a magyar beruházásösztönzés legnagyobb támogatása" - emelte ki a miniszter.

Szíjjártó Péter összehasonlításképp hozzátette, hogy az új gyár kapacitásban felveszi a versenyt a nevadai Tesla-gyárral.

Már idén elkezdődik. a beruházás. Körülbelül 700 ezer négyzetméternyi terület lesz érintett, ezért a kormány fejleszti a járás insfrastruktúráját.

Az SK Innovation videóüzenetben bejelentkező elnök-vezérigazgatója, Kim Jun elmondta, hogy 2025-re Európában a jelenlegi 41 GWh-ról több mint hatszorosára, 256 GWh-ra fog emelkedni az akkumulátorok iránti kereslet.

A legnagyobb európai e-akkumulátor gyár felépítésével cégük képes lesz kielégíteni ügyfeleik keresletét és megőrizni világpiaci vezető szerepét.

Hozzátette: a magyar kormány által biztosított VIP-státusz miatt biztosak benne, hogy nehézségek nélkül tudják majd tartani az ütemtervet.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Május 15-ig küldhetjük be a különleges fotókat és rajzokat a Balaton időjárásáról
  Május 15-ig küldhetjük be a különleges fotókat és rajzokat a Balaton időjárásáról
 • Kinyitottak a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei
  Kinyitottak a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei
 • Elindult az emlőszűrés Székesfehérváron
  Elindult az emlőszűrés Székesfehérváron
 • Orbán: mindenki örömmel fogadta az Egészségügyi Világszervezet döntését a Sinopharm vakcináról
  Orbán: mindenki örömmel fogadta az Egészségügyi Világszervezet döntését a Sinopharm vakcináról