Cloudy19 °C
2021. május 15. szombat Zsófia
Menü
Házhozszállítás

Ötmillió forint értékű kézfertőtlenítőt adományoztak az Öreghegyi Plébániának

A koronavírus-helyzetre való tekintettel 12.644 db kézfertőtlenítőt és 2000 db szájmaszkot ajándékozott a PatikaPlus cégcsoport a Székesfehérvár-Öreghegyi Plébániának. A több mint 5.000.000 Ft értékű adomány szétosztásával Tornyai Gábor atya a plébánia karitász csoportját bízta meg.

„A koronavírus elleni védekezés egyik hatékony eszköze a kézfertőtlenítő, mely megvásárlását nem minden család engedheti meg magának. Ezért döntöttünk úgy, hogy kézfertőtlenítőkkel és arcmaszkokkal támogatjuk a rászorulókat. Elsősorban a nehéz anyagi helyzetben lévő nagycsaládosokra és a kisnyugdíjasokra gondoltunk most, hogy segítséget nyújtsunk a higiénés szabályok betartásában” – kezdte a témában rendezett sajtótájékoztatót Dr. Selyem Bernadett, a PatikaPlus Gyógyszertárak kereskedelmi igazgatója.

Balról jobbra: Erdélyi Zsuzsanna, Dr. Selyem Bernadett, Bíró Beáta, Tornyai Gábor (Fotó: Temesvári Márta)
Balról jobbra: Erdélyi Zsuzsanna, Dr. Selyem Bernadett, Bíró Beáta, Tornyai Gábor (Fotó: Temesvári Márta)

Kifejtette, a székesfehérvári székhelyű cégcsoport az Öreghegyi Plébániának 5.000.000 Ft értékű kézfertőtlenítőt és 2000 db egyszer használatos szájmaszkot adományozott. A speciális kézfertőtlenítő adagonként csomagolt, így használata rendkívül egyszerű és praktikus: folyékony kesztyűként funkcionálva több órás védelmet nyújt a vírus ellen.

A PatikaPlus már korábban is támogatta az Öreghegyi Plébániát különböző formában: többek között nyári táborozásokhoz adott gumicukor vitaminokat a gyerekeknek. A koronavírus-helyzet kapcsán pedig már a kezdetekor az élen járt az adományozásban: két darab Hamilton C6 típusú lélegeztető géppel gazdagodott a Szent György Kórház a cég felajánlásának köszönhetően. A közel húsz millió forint értékű gépek egy svájci székhelyű, amerikai vállalat felső kategóriás csúcsmodelljének számítanak.

A mostani felajánlást Tornyai Gábor atya nagy örömmel fogadta. Mint mondta, fontosnak tartja azokat a kapcsolatokat, amelyeken keresztül nemcsak a léleknek, hanem a testnek is segíthet az Öreghegyi Plébánia. Az adomány szétosztásával az atya a plébánia karitász csoportját bízta meg.

5.000.000 Ft értékű kézfertőtlenítőt és 2000 db egyszer használatos szájmaszkot adományoztak az Öreghegyi Plébániának (Fotó: Temesvári Márta)
5.000.000 Ft értékű kézfertőtlenítőt és 2000 db egyszer használatos szájmaszkot adományoztak az Öreghegyi Plébániának (Fotó: Temesvári Márta)

Bíró Beáta, az önkéntesek vezetője elmondta, hogy csoport 70 nehéz sorsú családot pártfogol. Köztük vannak egyedülálló édesanyák, kisnyugdíjasok, s több gyermeket nevelő szülők is. Rajtuk kívül a székesfehérvári Anyaotthon is részesül majd az adományból. Ezt az intézményt két éve támogatja az Öreghegyi Katolikus Karitász Csoport tisztító- és tisztálkodási szerekkel, élelmiszerekkel, karácsonykor szaloncukorral.

"Az intézményünkben rászoruló anyukák élnek gyermekeikkel életvitelszerűen. A védekezés az Anyaotthonra is nagy terhet ró, így felbecsülhetetlen segítséget jelentenek ezek az eszközök" – mondta Erdélyi Zsuzsanna, a Családok Átmeneti Otthonának vezetője. Hozzátette, hogy jelenleg a járványhelyzet miatt nem tudnak személyes átvétellel adományokat fogadni, ezért is örömteli számukra a cégcsoport felajánlása.

Az Öreghegyi Plébánia egyébként a napokban hirdette ki az immár hagyományossá vált húsvéti élelmiszergyűjtő akcióját. Ennek során minden évben tartós élelmiszereket várnak a jószívű adományozóktól, akik a plébánián adhatják le felajánlásaikat. Tavaly a Covid-19 járvány ellenére is volt élelmiszerosztás, ami a karitász csoport önkéntesei házhoz vittek a támogatott családoknak: konzerveket, lisztet, cukrot.

Dr. Selyem Bernadett és Tornyai Gábor az adomány átadásakor (Fotó: Temesvári Márta)
Dr. Selyem Bernadett és Tornyai Gábor az adomány átadásakor (Fotó: Temesvári Márta)

Jelenleg csak adományosztást tudunk végezni, programokkal sajnos most nem kedveskedhetünk a rászorulóknak” – mondta az Öreghegyi Karitász vezetője – „Ennek ellenére bizakodóan nézünk a 2021-es évre, s reméljük, hogy idén meg tudjuk tartani az egyhetes karitász gyerektábort a plébánián és a nagycsaládosoknak tervezett balatoni táborozást, amit tavaly el kellett halasztanunk. Ezen kívül terveink között szerepel több kulturális program és családi délután is a nyugdíjasokra gondolva.”

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

 • Hamarosan újra megnyithatja kapuit a filmbarátok előtt a Barátság mozi
  Hamarosan újra megnyithatja kapuit a filmbarátok előtt a Barátság mozi
 • Megkezdődött a szezon a székesfehérvári Csónakázó-tónál
  Megkezdődött a szezon a székesfehérvári Csónakázó-tónál
 • Székesfehérvárt is érinti a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal
  Székesfehérvárt is érinti a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal
 • Május 20-ig rendelkezhetünk adónk 1+1 százalékáról
  Május 20-ig rendelkezhetünk adónk 1+1 százalékáról

A hét sztorija

 • Egy több mint száz éves gramofonnal gazdagodott a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum gyűjtemény
  Egy több mint száz éves gramofonnal gazdagodott a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum gyűjtemény
 • Lendületet adhat a kiskereskedelemnek a pünkösd
  Lendületet adhat a kiskereskedelemnek a pünkösd
 • Leszállt a Marsra a kínai űrszonda
  Leszállt a Marsra a kínai űrszonda
 • Sofőröket és gyalogosokat is megbüntettek a Zebra terv elnevezésű ellenőrzésen
  Sofőröket és gyalogosokat is megbüntettek a Zebra terv elnevezésű ellenőrzésen
 • Mától már Csehországba is szabadon utazhatnak a beoltott magyarok
  Mától már Csehországba is szabadon utazhatnak a beoltott magyarok
 • Ma ér véget Szlovákiában a rendkívüli helyzet
  Ma ér véget Szlovákiában a rendkívüli helyzet
 • Már letölthető a védőoltást igazoló ingyenes mobilalkalmazás
  Már letölthető a védőoltást igazoló ingyenes mobilalkalmazás
 • Interaktív kampányt indít a vasúti átjárók biztonságosabbá tételére a MÁV
  Interaktív kampányt indít a vasúti átjárók biztonságosabbá tételére a MÁV

Eseménynaptár