3 évnél régebbi cikk

20 milliós eszközadomány érkezett a fehérvári kórháznak
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
20 milliós eszközadomány érkezett a fehérvári kórháznak
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined

A Videoton Holding Zrt. a koronavírusos betegek diagnosztizálásához használt ultrahangkészüléket, lélegeztetőgépekhez való maszkokat és további, az ápolók munkáját segítő eszközöket adományozott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak.

A Videoton felelős vállalatként már a koronavírus-járvány kitörésekor átfogó támogatási programot indított, a vállalatcsoportnak otthont adó települések védekezésének és a betegek gyógyításának elősegítése céljából. Az első és második hullám során a program keretében a magyar nagyvállalat öt darab úgynevezett non-invazív lélegeztetőgépet és a hozzá tartozó maszkokat juttatott a székesfehérvári Szent György és a Dél-Pesti Centrumkórház számára, amelyekhez decemberben további maszkokat vásárolt - szerepel a Videoton Holding Zrt. közleményében.

A járvány harmadik hullámában sajnos soha nem látott nyomás nehezedik az egészségügyi intézményekre, és jelentősen megnőtt a lélegeztetett betegek száma is, emiatt a lélegeztetőgépekhez korábban vásárolt lélegeztető maszkok pótlásra, kiegészítésre szorulnak.

  • A Videoton Holding Zrt. ezért újabb, összesen 43 maszkot vásárolt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára. A támogatás összértéke közel 4 millió forint.
  • Emellett egy a koronavírusos betegek diagnosztizálásában használt mobil ultrahangkészüléket és a hozzá tartozó kiegészítőket is a kórház rendelkezésére bocsát a Videoton, amely meggyorsítja a kórházban kezelt betegek állapotának ellenőrzését. A berendezés és a kiegészítők értéke 15 000 000 Ft.
  • Szintén a COVID-betegek ellátását segíti az az 50 db telefonkészülék, amelyekkel -  a betegszobákban elhelyezve  -az ápolók és a betegek közti kommunikáció gyorsabbá válik. A jelenlegi leterheltség mellett ugyanis minden olyan eszköz, amely hatékonyabbá teszi a nővérek időkihasználását, komoly segítséget jelenthet.

A fentieken túl a Videoton vállalatcsoport nagy hangsúlyt fektet a járvány terjedésének lassítására, amelynek legfontosabb eleme a munkatársak egyéni felelősségének növelése. Ezért a korábban bevezetett védőintézkedések és a COVID-gyanús dolgozók szűrése mellett a Videoton belső kampányt indított a védőoltás-regisztrációra való figyelemfelhívásra. A vállalatcsoport támogatásokkal is ösztönzi koronavíruson átesett dolgozóit a vérplazma-adásra, ami a súlyos állapotú betegek számára nyújthat reményt a gyógyulásra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek