Cloudy10 °C
2021. április 17. szombat Rudolf
Menü
Házhozszállítás

Újabb rekortán borítású futópálya épül Székesfehérváron

Hatszázmillió forint értékben újabb kilenc futókör - köztük egy fehérvári - épül idén az Aktív Magyarország Programban jövő tavaszig.

A projekt keretében többek között a lakókörnyezetben szeretnék bővíteni a rendszeres testmozgás lehetőségét, ezért az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda ötven százalékos önrész mellett idén 314 millió forint támogatást nyújt futókörök építésére - idézi a szervezet hétfői hírlevelét az MTI. Ennek köszönhetően 2022 tavaszáig további kilenc rekortán borítású futópálya épül az országban, ebből hét legalább egy kilométer, kettő pedig több mint 800 méter hosszúságú lesz.

Az új rekortán borítású pályák Egerben, Gyömrőn, Kaposváron, Kazincbarcikán, Kiskőrösön, Miskolcon, Székesfehérváron, Veresegyházán és Veszprémben épülnek meg. Az ötven százalékos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően így több mint 600 millió forint értékben létesülnek futókörök.

Az Aktív Magyarország Program keretében a kormány a futókörök mellett bringaparkok, vasalt utak, mászótermek és sziklamászó iskolák építésével bővíti a lakosság sportolási lehetőségeit. A program indulása óta több mint 1,3 milliárd forint támogatást osztottak szét a jelentkezők között, az elmúlt két évben 14 futópálya, kilenc görpark, 23 bringapark, hat vasalt út, 17 sziklamászó útvonal, valamint 15 mászóterem kapott támogatást.

Az eddig átadott futókörökön az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) versenyt fog hirdetni, amelyen május végén a városok vetélkedhetnek majd egymással. A verseny elsődleges célkitűzése, hogy a résztvevők az adott napon minél több kilométert fussanak, gyalogoljanak a település új futópályáján.

Az esemény különlegessége, hogy valamennyi helyszín egyben Ötpróba-pontszerző állomás is. A legtöbb kilométert összegyűjtő város 250 000 forint, a második 150 000 forint, a harmadik 100 000 forint értékű díjazásban részesül, melyet a futópálya fejlesztésére vagy azon tartandó rendezvény lebonyolítására használhatnak fel.

A verseny helyszínei várhatóan Budapesten a kőbányai Sportligetben és Békásmegyeren, vidéken pedig Gödöllőn, Kaposváron, Hajdúböszörményben, Pápán, Szegeden, illetve Székesfehérváron lesznek.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Jövőre több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma
  Jövőre több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma
 • Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig
  Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig
 • Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
  Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
 • Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
  Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
 • Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
  Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
 • Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
  Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
 • Ételintolerancia vagy ételallergia? - előadás az EFI oldalán
  Ételintolerancia vagy ételallergia? - előadás az EFI oldalán
 • Ma soron kívül oltják a regisztrált pedagógusokat
  Ma soron kívül oltják a regisztrált pedagógusokat

Eseménynaptár