3 évnél régebbi cikk

Három aranyat is szereztek megyénk kempósai az UKF Kupán
·EgészségTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Három aranyat is szereztek megyénk kempósai az UKF Kupán
·EgészségTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Három arany került Fejér megye kempósainak nyakába a második Ultimate Kempo Fighting Kupán. A Sárosdi Kempo SE színeiben induló Hippeller Panna, valamint az Alba Kempo Team két sportolója, Burián Bendegúz és Ódor Bence is győzelmet aratott a viadalon.

A sárosdi csapatból többen is részt vettek a második Ultimate Kempo Fighting Kupán, s mindannyian nagyon jól szerepeltek. Győzni ugyan csak Hippeller Pannának sikerült, ám a többieknek sem sok kellett volna ahhoz, hogy az ő kezüket emeljék a magasba.

Toth Daniella pályafutása első A kategóriás mérkőzését vívta: pontozással végül alul maradt, ám egyik edzője, Koncz Gábor szerint nagyon jó meccset tudhat maga mögött. A fiatal hölgy egyébként alapvetően Nagylókon gyakorol, ahol már Mesterével, Koncz Vikivel tartja közösen az edzéseket. Sajnos a vírushelyzet miatt jelenleg nem lehet Nagylókon edzeni, ezért Daniella Sárosdon fejleszti magát kempos társaival.

Láng Aurél pusztakezes viadalban (ahol nincsen fejre ütés) indult, s pontozással alul maradt egy nagyon ügyes, tapasztalt versenyzővel szemben. Aurél ugyan még csak 16 éves, ám nagyon kicsi kora óta jár kempozni, így tudott indulni full kontakt küzdelemben.

Hippeller Panna szinten pusztakezes viadalban mutatta be tudását, s nem is akárhogy! Egy többszörös válogatott versenyző ellen tudott győzni!

Hittem benne, hogy sikerülni fog neki, ha oda teszi magát teljes mértékben!” – nyilatkozta Koncz Gábor, aki rendkívül büszke tanítványára.

Nem számítottam az első helyezésre, de azért valahol reménykedtem benne.” – mesélte nevetve Panna – „Amikor a pástra léptem, nagyon izgultam és féltem, hogy nem tudom a legjobbat kihozni magamból. Szerencsére ez nem így volt. Az edzőimnek nagyon köszönök mindent, hiszen ott álltak mögöttem és segítettek. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen emberek vesznek körül. Ezen a versenyen szerettem volna nekik és magamnak is bizonyítani.”

Elárulta, hogy nagyon várja az áprilisban megrendezésre kerülő amatőr MMA fordulót és a májusi Országos Bajnokságot, amire szinte napi rendszerességgel készül. Fejlesztését szerencsére nem igazán befolyásolja a vírushelyzet, nem volt beteg az elmúlt egy évben. Hogy ez így is maradjon, igyekszik minél kevesebbet közösségbe menni, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, vitaminokkal is táplálja testét, és persze nagyon sokat mozog.

Az UKF Kupán láthattuk Szakács Sándort is, aki egy tapasztalt full kontakt harcos: győzni tudott már TEK versenyen, K1 tornàn is. Most egy szintén tapasztalt versenyzővel mérhette össze tudását, akivel nagyon színvonalas mérkőzést hozott. Sanyi megosztott pontozással maradt alul, azaz a három pontozóból egy neki adta a mérkőzést. Nagyon szoros, kőkemény harc volt az övé.

A Sárosdi Kempo SE utolsóként színre lépő versenyzője Lepsényi Zoltán volt, akinek a súlycsoportjában nem jelentkezett ellenfél, ezért egy súlycsoporttal feljebb levő harcossal kellett kiállnia.

Ez a meccs szinten nagy tűzijáték volt, kőkemény összecsapás.” – összegezte Koncz Gábor – „Zolit sajnos elkapta az ellenfele egy karfeszítéssel, de ettől függetlenül nem lehet okunk panaszra, mert nagyon szépen helyt állt. Megjegyezném, hogy jelenleg minden versenyzőnk edz a Sárosdi Kempo SE Sárosdi edzésein, ahol a vírus ellenére igazolt versenyzőinkkel tudunk gyakorolni. Volt még egyébként, akit szerettünk volna ezen a viadalon elindítani, de sajnos nem mindenkinek jutott ellenfél. Nagyon örülünk, hogy volt ez a lehetőség, ahol lemérhettük, hol tartunk, és őszintén mondom, hogy mindenkinek a teljesítményével elégedettek lehetünk.”

A második UKF Kupán az Alba Kempo Team-et Ódor Bence és Burián Bendegúz képviselte.

„Bendi már rutinos versenyzőnek számít, hiszen tavaly az első UKF versenyen is győzelmet aratott, Bence viszont első mérkőzését vívta full kontakt szabályrendszerben.” – nyilatkozta a fiúk edzője, Polgár Tamás - „Mindketten pusztakezes viadal kategóriában versenyeztek, ahol nyitott kis kesztyűben folyik a küzdelem, teljes erővel támadható a test, köríves rúgással pedig a fej. Mindketten színvonalas mérkőzést vívtak, pontozásos győzelmet arattak. Csapatunknál január közepén indultak az érzések az igazolt sportolóink számára. Az UKF kupára február elején kezdtük meg a felkészülést. Személyre szabottan, a szabályrendszernek megfelelően edzettünk külön a srácokkal.”

Bendinek idén ez volt az első versenye, amin elindulhatott. Sajnos az utóbbi időben több versenyt is elhalasztottak, így nem volt lehetősége arra, hogy fejlődéséről számot adjon.

Pusztakezes küzdelemben indultam és egyhangú pontozással sikerült győzedelmeskednem.” – mesélte – „E verseny annyiban különbözött a korábbitól, hogy a menetidő a szokásos 1x5, illetve 1x3 perc helyett, 3x3 perc volt. Olyan ellenféllel küzdöttem, akivel már többször találkoztam a páston, így jól ismertük egymás stílusát. Sikerült kellemesen elfáradnom a mérkőzésen. Nem vagyok megelégedve a teljesítményemmel, de szerintem egy elég parázs küzdelmet hoztunk össze. Október óta nem tudtam összemérni éles küzdelemben a tudásomat sehol, ezért itt mindenképpen el szerettem volna indulni.”

A csőszi fiatalember heti négy edzéssel készült a megmérettetésre: hetente kétszer Polgár Tamással kempozott, s hetente két alkalommal Magda Dániel személyi edző is erősítette. Jelenleg a dan vizsgájára fókuszál, ami a nyáron lesz. Szerencsére a betegség régóta elkerüli, ami talán a rendszeres sportnak és az egészséges étkezésnek is köszönhető.

Első helyezést értem el a versenyen, bár igazán csak a második körben számítottam rá, addig úgy voltam vele, hogy bármi megtörténhet.” – emlékezett vissza Ódor Bence a Kupára, akinek szintén ez volt hosszú idő óta az első versenye.

A pátkán élő sportoló az iskola és a munka mellett általában heti három-négy alkalommal tud edzésekre járni, ám a verseny előtti felkészüléskor igyekezett még többet gyakorolni.

„Novemberben, amikor mindent lezártak, két hónapig nem volt edzés, de január óta minden megy úgy, mint régen, aminek nagyon örülök. Köszönöm a felkészítést Tominak és a csapattársaimnak!” – mondta – „Szerencsére nem voltam beteg az elmúlt egy évben. Egészségesen táplálkozok, sok C és D vitamint szedek, valamint magnéziumot. Igyekszem egyre többet edzeni a fejődésem és az egészségem miatt is.”

Az Alba Kempo Team tagjai már készülnek az áprilisi amatőr MMA és Pankráció Bajnoki fordulóra, mely Csákváron kerül megrendezésre. Ezt követi májusban a Gyerek / Ifi / Felnőtt OB., Seregélyesen, június elején pedig vár rájuk az UWSKF Gyerek Országos Bajnokság Székesfehérváron.

Borítókép: Polgár Tamás Facebook-oldala
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek