Heavy rain14 °C
2021. május 7. péntek Gizella
Menü
Házhozszállítás

Dr. Heffler Zsuzsanna édesanyjával közösen látja el a betegeket Feketehegy-Szárazréten

Dr. Heffler Zsuzsanna édesanyjával, dr. Máté Zsuzsannával közösen látja el a háziorvosi feladatokat a városrészben. A koronavírus-járvány miatt rengeteg újabb teendőjük is van, sokszor késő estig végzik munkájukat.

Heffler Zsuzsanna 2012 óta lakik családjával Feketehegy-Szárazréten. Édesanyja, Máté Zsuzsanna először a Szent György Kórházban dolgozott, majd 2015-ben kezdett háziorvosként a körzetben, ami akkor lett kialakítva. Lánya 2019-ben csatlakozott hozzá a rendelőben.

"2013 júliusában diplomáztam. 2018-ban szereztem háziorvosi szakvizsgát, onnantól kezdve dolgozom édesanyám mellett a feketehegy-szárazréti háziorvosi rendelőben" – mondja Heffler Zsuzsanna, aki elkezdte az üzemorvosi szakképzést is, amiből 2022-ben szakvizsgázik majd. – "Édesanyámmal közösen látjuk el a háziorvosi teendőket ebben az óriási körzetben. Most, a koronavírus-járvány idején inkább "távgyógyítunk", de természetesen az akut rosszulléteket, a szívtáji fájdalommal, szorító érzéssel, illetve hasi problémákkal jelentkezőket azonnal behívjuk a rendelőbe és megvizsgáljuk, majd további kivizsgálásra küldjük őket.

Heffler Zsuzsanna és édesanyja, Máté Zsuzsanna szerint a legfontosabb, hogy mindenképpen oltassák be magukat az emberek! (Fotó: Gáspár Péter)
Heffler Zsuzsanna és édesanyja, Máté Zsuzsanna szerint a legfontosabb, hogy mindenképpen oltassák be magukat az emberek! (Fotó: Gáspár Péter)

Néhány esetben – például derékfájással vagy lumbágóra utaló fájdalmakkal kapcsolatban – telefonon is tudunk hasznos tanácsot adni. A járványhelyzet kezelésével rettenetesen sok dolgunk van, és elindult az oltás is: mi magunk is oltunk, illetve küldünk embereket az oltóközpontba. Sokan telefonálnak, hogy mikor kapnak oltást, sokan olyanok is érdeklődnek, akik nem regisztráltak. Mindenkinek elmondjuk, hogy bármelyik vakcina védelmet ad, a legfontosabb, hogy mindenképpen oltassák be magukat az emberek!"

Heffler Zsuzsanna a környéken élők számára létrehozott egy e-mail-címet a járványhelyzet miatt. A feketehegy-szárazrétiek a pulzus95@gmail.com e-mail-címre írva is kérhetnek tanácsot, információt:

"Sokan nem értik, hogy miért nem vesszük fel rögtön a telefont. Ez azért van, mert a jelenlegi helyzetben mindenki telefonon tudja velünk felvenni a kapcsolatot, és ha foglalt a vonal, éppen egy másik pácienssel beszélünk."

A doktornő elmondta, hogy rengeteg adminisztráció terhe is hárul rájuk: "Sok koronavírus-jelentést adunk le, ami jelentős pluszmunkával jár. Számos esetben munkaidőn kívül megyünk be a rendelőbe és oltjuk a betegeket, sokszor pedig azért kell visszamennünk este, hogy leadjuk az adminisztrációt. Három-négy helyre is be kell jelenteni a betegeket, illetve a beoltottakat." A doktornő körzetében április második hetében 190-en kapnak oltást.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

 • Bővíti dunakanyari járatainak számát a Mahart
  Bővíti dunakanyari járatainak számát a Mahart
 • Éjfélig még várják az aláírásokat a nemzeti kisebbségek megmaradásáért
  Éjfélig még várják az aláírásokat a nemzeti kisebbségek megmaradásáért
 • Megkezdik a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal építését
  Megkezdik a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal építését
 • Valószínűleg sikerült megtörni a járvány harmadik hullámát Németországban
  Valószínűleg sikerült megtörni a járvány harmadik hullámát Németországban

A hét sztorija

 • Szerbiában ma kinyithattak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
  Szerbiában ma kinyithattak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
 • Újraindulnak a tervezett műtétek
  Újraindulnak a tervezett műtétek
 • Javulnak a járványügyi adatok, folyamatosan nő a gyógyultak száma
  Javulnak a járványügyi adatok, folyamatosan nő a gyógyultak száma
 • HÍRADÓ 1-kor 2021. május 7.
  HÍRADÓ 1-kor 2021. május 7.
 • Jövő csütörtöktől ismét lesznek tervezett műtétek
  Jövő csütörtöktől ismét lesznek tervezett műtétek
 • Olcsóbb jegyet kínál a MÁV a szegedi intercitykre
  Olcsóbb jegyet kínál a MÁV a szegedi intercitykre
 • A kormány 23 milliárd forint támogatást nyújt 32 városnak
  A kormány 23 milliárd forint támogatást nyújt 32 városnak
 • Felére csökkennek a Mol Bubi bérletek árai
  Felére csökkennek a Mol Bubi bérletek árai

Eseménynaptár