2 évnél régebbi cikk

110 millió forintból újul meg a fehérvári strand nagymedencéje, további tervek is vannak vele
·Hírekstrand·Utolsó frissítés: undefined
110 millió forintból újul meg a fehérvári strand nagymedencéje, további tervek is vannak vele
·Hírekstrand·Utolsó frissítés: undefined

Átfogó felújításon esik át a fehérvári strand nagymedencéje, és ha az időjárás is engedi, júniusban már ki lehet próbálni.

"27 tonna vasanyag, 300 köbméter beton felhasználásával sort kerítettünk a strand nagymedencéjének átfogó felújítására és gépészeti hálózatának cseréjére" - tette közzé Facebook-videóban Cser-Palkovics András polgármester a felújítás részleteit. Ugyanitt elhangzik az is, hogy a beruházás összértéke 110 millió forint, amit a város saját forrásból biztosít és a Városgondnokság végez el.

A felújítás során elkészül továbbá a medence melletti terület térkövezése, a nagymedence teljes csőhálózatának megújítása, továbbá új fólia és új csempe kerül a medencetérre. A tervek szerint a munkák május végére készen lesznek.

Bízom benne, hogy az időjárás lehetővé teszi, hogy valamikor június elején megnyithassuk a medencét és a strandot is" - emelte ki a polgármester.

A videóban a további tervekről is beszél: a későbbiekben szeretnének új sátrat a medence fölé, ami hosszú távú megoldás lehetne, nem kellene állandóan lebontani és újraépíteni - így tudnák biztosítani, hogy folyamatosan működjön kettő nagymedence.

Borítókép: Facebook/cserpalkovicsandras
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek