2 évnél régebbi cikk

Itt a radiátorcsere, fűtéskorszerűsítés szezonja, forduljatok a SZÉPHŐ-höz!
·Híreknyár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Itt a radiátorcsere, fűtéskorszerűsítés szezonja, forduljatok a SZÉPHŐ-höz!
·Híreknyár·Utolsó frissítés: undefined

Május tizenötödikén ért véget a távfűtési időszak, amíg a szolgáltatónak rendelkezésre kellett állnia. Innentől kezdve szeptember tizenötödikéig, a következő fűtési szezon kezdetéig ajánlatos az esetleges fűtési átalakításokat végrehajtani a lakásokban, társasházakban.

Szauter Ákos, a SZÉPHŐ Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az átalakításokhoz elsődlegesen arra van szükség, hogy a víz leengedésre kerüljön az épületen belül: „Ez a mi feladatunk, amihez arra van szükség, hogy a társasházakból az arra nálunk bejegyzett személy – lehet a lakásszövetkezet, a társasház közös képviselője vagy a fűtési megbízott – megkeressen bennünket az erre vonatkozó igénnyel, akár az online ügyfélszolgálatunkon keresztül, akár személyesen.”

Mivel az átalakítások csak az előttünk álló néhány hónapban végezhetők el, ezért a vezérigazgató szerint rengeteg, a leürítéssel kapcsolatos megkeresés érkezik a SZÉPHŐ Zrt.-hez: „Nem javasoljuk, hogy két hétnél hosszabb ideig le legyen ürítve a rendszer. Ha több ideig van leengedve a víz, elindul a rendszeren belül egy korróziós folyamat, ami nem tesz jót a radiátoroknak. Vagyis ha csak egy lakásban történik átalakítás, a leengedett víz miatt a többi lakás rendszere is ki van téve a korrózió veszélyének.”

Radiátorcseréhez, a fűtési rendszer egyéb átalakításához a távhőszolgáltató hozzájárulása szükséges. Fel kell keresni a SZÉPHŐ Zrt. műszaki ügyfélszolgálatát, ahol véleményezik, jóváhagyják a tervezett cserét vagy módosítást, illetve tanácsokat is adnak a szerelésre vonatkozóan. Nagyon fontos, hogy az átalakítási munkák végeztével, illetve a fűtési szezon kezdete előtt időben kell jelezni a SZÉPHŐ felé a visszatöltés igényét, hiszen csak akkor lehet elkezdeni szeptember tizenötödikét követően a fűtést, ha víz van a rendszerben!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek