2 évnél régebbi cikk

Orbán: aki nem veszi fel a második oltását, törlik a védettségi igazolványát
Orbán: aki nem veszi fel a második oltását, törlik a védettségi igazolványát

Jövő héttől áttérünk a készenléti oltási rendre, tíznapos rendkívüli szabadságot kapnak azok, akik részt vettek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki Kormányinfón.

Orbán Viktor a Kormányinfó elején elmondta, a járvány harmadik hullámát legyűrtük, mert alacsony a tesztek között a pozitívak aránya. A kormányfő elmondta, az első oltásban a második, a második oltást tekintve az első helyen állunk az unióban. A vakcinatartalékokat illetően elmondta, hogy nyugati vakcinából még 17 millió adag érkezik - foglalta össze az Origo.

A kormány engedélyezte a 12-15 évesek oltását is - jelentette be a kormányfő. Van 137 ezer olyan honfitársunk, aki nem vette fel az oltást.

Aki nem veszi fel az oltást, azt törölni fogják a védettségi igazolvánnyal rendelkezők köréből

- mondta Orbán Viktor, majd megjegyezte, a jövő héttől áttérünk a készenléti oltási rendre. A járvány után nemzeti konzultáció indul - jelentette be a miniszterelnök. A konzultáció témái:

  • a minimálbér (hány lépésben, hogyan emelkedjen 200 ezer forintra, ehhez jelentős vállalkozói adókedvezmények társulnak),
  • a átlagbér adószintjéig visszaadják-e az szja-t a családosoknak,
  • a hitelmoratórium (éles vita van a Bankszövetség és a kormány között),
  • a klímaadó (legyen-e a lakáshoz és az autóhasználathoz társuló adó), illetve
  • a migrációs kvóta kérdése.

Orbán Viktor azt is elmondta, tíznapos rendkívüli szabadságot kapnak azok, akik részt vettek a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Hozzátette: ez már az érintettek nyaralását érintheti, a pontos szabályok ma jelennek meg, hogy kikre vonatkozik az intézkedés. Ezt az extra szabadságot a jövő év végéig lehet kivenni, kifizetni nem lehet.

Borítókép: M1
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek