2 évnél régebbi cikk

Megalakult az Óbudai Egyetem első kihelyezett Ipari Tanszéke Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Megalakult az Óbudai Egyetem első kihelyezett Ipari Tanszéke Székesfehérváron

Az Ipari Tanszék az Óbudai Egyetem és a Harman Becker Kft. összefogása révén jött létre.

A Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó céggel az Óbudai Egyetemnek és annak Alba Regia Műszaki Karának a duális képzésen keresztül nagyon szoros kapcsolata alakult ki, amely évekkel ezelőtt stratégiai partnerségi elismerésben teljesedett ki. Az együttműködés kiszélesítésének és még szorosabbra fűzésének eredménye a most megalakult a HARMAN Ipari Tanszék - áll Önkormányzati Kommunikációs Központ közleményében.

Az Ipari Tanszéken keresztül a gazdasági szervezet vezető mérnökei, oktatói kapcsolódnak be 2021 szeptemberétől a felsőoktatásba, így a kijelölt tantárgyak mentén a modern gyártási technológiák megismerése közvetlenül üzemi környezetben válik elérhetővé a hallgatók számára, s a céges munkatársaknak is szorosabb szakmai kötődése alakul ki az egyetemhez az előadások megtartásával.

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora hangsúlyozta, hogy újabb nagy lépést tett az egyetem az oktatás területén azzal, hogy az iparral egyre szorosabban fuzionáló képzést építsen fel a gyakorlati készségek és kompetenciák fejlesztése céljából.

„Székesfehérvár ipari és technológiai központ, a hazai gazdaság egyik legfontosabb bástyája, az itt működő cégeknek köszönhetően is. A város gazdaságában a legmodernebb technológia van jelen, erre kell felkészíteni a fiatalokat, a felnőttképzésben pedig átképezni a munkavállalókat. Büszkék vagyunk arra a partnerségre, amelyben a város és a fehérvári vállalatok dolgoznak. Ez többek között az oktatás – a szakképzés, a duális képzés és a felsőoktatási egyéb együttműködések – terén is megmutatkozik. Így lehet hosszú távon innovatív, értékteremtő és a helyi közösséget szolgáló fejlődést fenntartani” - emelte ki Cser-Palkovics András polgármester a tanszék indulását bejelentő eseményen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek