2 évnél régebbi cikk

VB-n és OB-n is remekeltek Fejér megye rocky-táncosai a most lezárult versenyszezonban
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
VB-n és OB-n is remekeltek Fejér megye rocky-táncosai a most lezárult versenyszezonban
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Negyedszerre is országos bajnokok lettek a Csinizsaruk az OB-n, ahol arany-, ezüst- és bronzminősítéseket is átvehettek a 2020-as évi ranglista eredmények alapján a KID Rock and Roll SE versenyzői.

Budapesten tartották a rocky-sok utolsó országos versenyét, mely egyben a féléves versenyszezon lezárását is jelentette. Az OB-n a KID Rock and Roll SE táncosai is felléptek és csodálatos produkciókkal örvendeztették meg a zsűrit.

Csodás produkciókat mutattak be az OB-n a táncosok

Bondor Virág FB-oldala

A „Csinizsaruk” ladies dance plus kisformációs kategóriában ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Ezzel az eredménnyel négyszeres országos bajnokok lettek a lányok. Ezen a napon átadták a 2020. évi ranglista eredmények alapján a minősítéseket is: a „Csinizsaruk” a tavalyi évben megszerzett eredményeivel arany minősítést vehetett át!

A „Sweeties” juveniles kisformáció szépen lépeget előre: egy csodálatos kűrrel negyedik helyen zárták az OB-t, így őket nevezték meg a legjobb Nyugat-magyarországi formációnak.
A „Baby Dolls” ladies contact style nagyformációnak is sikerült előre lépnie az elért fantasztikus negyedik hellyel.

A „Prodigy Project” kisformáció ladies contact style kategóriában az ötödik helyezésnek örülhetett. A 2020. évi ranglista eredményeik alapján ezt a formáció a tavalyi évben megszerzett eredményeivel bronz minősítést vehetett át!

Nagy Noémi és Radnai Kristóf edzőjükkel, Bondor Virággal

Bondor Virág FB-oldala

További eredmények:

  1. hely – Fancies - juveniles nagyformáció
    8. hely - Wonder Girls - children kisformáció
    8. hely - Heroes - junior kisformáció
    8. hely - Hells Angels - girls nagyformáció
    9. hely – Pinkies - juveniles kisformáció
    9. hely - Ciao Bella - ladies dance kisformáció
    11. hely - Radnai Kristóf – Nagy Noémi - juveniles páros (Ez volt az első országos versenyük az új kategóriában!)
    A sportolókat felkészítette az OB-ra: Kalmár Dóra, Espár Lilla, Kővári Kitti, Bondor Virág és Bánhidi Dániel.

Nagyon büszke vagyok a tanítványainkra!” – mondta Bondor Virág, az SE elnöke, amikor megkértem arra, hogy foglalja össze a táncosok teljesítményét az elmúlt szezonra vonatkozóan – „Az előző évekhez képest is nagyon jó eredmények születtek. A lányok elhoztak két országos bajnoki címet. Az egyik egy online versenyen született, a másik pedig egy személyes jelenlétű megmérettetésen. Ezen kívül egy országos bajnoki ezüstnek is örülhettünk. Az online kupákon is csodás produkciókat láthattunk az egyesület színeiben.”

A KID Rock and Roll SE tagjai remekül szerepeltek a versenyeken

Tarr Ádám

Az értékelés során Virág kiemelte Nagy Noémit és Radnai Kristófot, akik serdülő páros kategóriában (juveniles) az egyik Világkupán 16., a másik Világkupán 11. helyezést értek el. Ez utóbbinál egy hellyel csúsztak le a döntőről: csupán 2 századdal maradtak le a döntőbe kerülő legjobb 10-től! (32 páros indult el a versenyen.) Ez pedig azért is kiemelkedő teljesítmény, mert csak most kezdtek el táncolni ebben a kategóriában.

A versenyszezonnak tehát vége, itt a nyár és az edzőtáborok ideje. Az egyesület idén öt edzőtábort szervez – az egyik a múlt héten zajlott Székesfehérváron. Ezek „napközi” jellegűek, vagyis reggeltől délutánig tartanak. Lesz azonban egy „ottalvós” is Csopakon, ahol az országos versenyzők készülnek majd a következő szezonra, mely szeptember végén, október elején fog elkezdődni.

Vége van a versenyszezonnak - a táncosok már készülnek az őszi megmérettetésekre

Tarr Ádám

Az edzőtábort és a nyári edzéseket úgy próbáljuk meg összeállítani, hogy változatos legyen.” – árulta el Virág – „Ezen kívül a szabadságon levő fiatalok mindig kapnak önálló feladatokat és ajánlásokat arra vonatkozóan, hogy milyen erősítéseket végezzenek. Ha valakinek fogynia kell, akkor abban próbálunk meg segíteni, ha pedig erősödnie, akkor arra koncentrálunk a program összeállításában. A táborokba egyébként mindig hívunk vendég edzőket is, hogy más sportágakból is meríthessünk. Különböző erőnléti edzőkkel dolgozunk együtt, s ellátogatnak hozzánk tornaedzők, hip-hop edzők, akrobatika edzők is. Ezzel színesítjük a programot, valamint fejlesztjük és erősítjük a gyermekeket. Augusztus végén pedig alapozó edzőtábort tartunk, ami tulajdonképpen a szezonra való felkészülés utolsó állomása lesz. Reméljük, hogy ősszel minden visszaáll a rendes kerékvágásba, nyitva lesznek az iskolák és a megszokott módon tarthatjuk az edzéseket.

 

Borítókép: Bondor Virág FB-oldala
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek