2 évnél régebbi cikk

1,67 milliárd forinttal támogatja a kormány a Ciszterci Szent István Gimnázium felújításának második ütemét
·Hírekiskola·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
1,67 milliárd forinttal támogatja a kormány a Ciszterci Szent István Gimnázium felújításának második ütemét
·Hírekiskola·Utolsó frissítés: undefined

A Kormány 1,67 milliárd forinttal támogatja a Ciszterci Gimnázium felújításának 2. ütemét, így megszakítás nélkül folytatódhat, és jövőre be is fejeződhet a megkezdett munka. A második ütemben tantermek épülnek majd.

A döntést Vargha Tamás képviselő jelentette be a közösségi oldalán. 

"2019-ben ünnepelte a Ciszterci Rend az alapításának 900. évfordulóját, és ehhez az évfordulóhoz kapcsolódóan hozta meg azt a döntést a kormány még 2017-ben, hogy a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium felújításra 2,6 milliárd forintot kap a rend. 
Akkor elkezdődött a munka, a tervezés - részletezte a képviselő.  - Közben a járványhelyzet miatt és az emelkedő építőanyag árak miatt is a tervek az eredetileg megítélt 2,6 milliárd forintból nem voltak megvalósíthatók. "

A felújítás első üteme megkezdődött, és a most megítélt az 1,67 milliárd forintból a megkezdett első ütem megszakítás nélkül folytatódhat a második ütemmel, ami majd a tantermek megépítését jelenti. 

"Az első ütem a tornaterem, étkező, konyha kialakítása.  Második ütemben a rá építendő emelet, a tantermek építése ebből a most megítélt forrásból megszakítás nélkül folytatódhat - mondta Vargha Tamás.  -  Könnyen belátható, hogy enélkül nehezen tudtuk volna megvalósítani a bővítést. Hiszen be kellett volna fejezni az eső ütemet, tetővel ellátni az épületet, majd egyszer valamikor újra kezdeni, újra felvonulni egy építőnek, lebontani a tetőt. Ez most nem így történik, könnyen és gyorsan folytatódhat az építkezés. 

Mi székesfehérváriak örömmel üdvözöltük ezt a döntést, hiszen egy nagy múltú és fehérváron nagy megbecsültségnek örvendő gimnáziumról van szó."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek