2 évnél régebbi cikk

Ecsetszerelem, kincskeresés és muzsika Sóstón - mutatjuk a Cselekvő Fehérvár heti programjait
·Programokprogramajánló·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Cselekvő Fehérvár
Ecsetszerelem, kincskeresés és muzsika Sóstón - mutatjuk a Cselekvő Fehérvár heti programjait
·Programokprogramajánló·Utolsó frissítés: undefined

A hét minden napjára kínál érdekes, hasznos kikapcsolódási lehetőséget a Cselekvő Fehérvár közösségfejlesztő program.

A Cselekvő Fehérvár program során számos témában találhat kedvére való alkalmat az érdeklődő ezen a héten is.

Szerdán, július 21-én például az internet rejtelmeiről tudhatnak meg többet azok, akik ellátogatnak a Kisfaludi Közösségi Ház rendezvényére: 18 órától arról is hallhatnak az érdeklődők, hogyan használják jól, biztonságosan a Facebookot.

Ugyancsak szerdán egy érdekesnek ígérkező túra várja a város történelmére kíváncsiakat. Az elsőre talán meglepő helyszínen, a Csutora temetőben Váczi Márk városkutató kalauzolásával egy időutazáson vehetnek részt a látogatók, akik a séta során a sírokban nyugvó egykori fehérváriak történetén keresztül a várossal kapcsolatos tudásukat gyarapíthatják. Gyülekező a temető kápolnájánál 16:30-kor.

Csütörtökön, július 22-én 17 órától kézműves foglalkozáson ügyeskedhetnek a gyerekek, 18 órakor pedig a Figurina Bábszínház előadását láthatják az Öreghegyi Közösségi Házban. A Grim(m)maszkok című előadás négy Grimm-mese egyvelege.

Aki pedig egy jó kis mozgásos programra vágyik, az szintén  csütörtökön 18:30-tól részt vehet Szarka Martin testébresztő, könnyed futóedzésén: törölközőt, vizet és jó futócipőt érdemes vinni a Palotavárosi tavakhoz.

Pénteken, július 23-án 18 órától a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvári Területi Szervezetének szakértői mutatják be a bicikliszerelés alapjait. A Palotavárosi tavaknál, a Királyok parkjában rendezik azt a találkozót, ahol bátran lehet majd kérdezni a profikat.

Szombaton, július 24-én szabadtéri programdömping vár a fehérváriakra, többségében a Sóstón, de érdemes lesz elmenni a Csapó utcai játszótérre is.

A Sóstón 15 órakor indul a buli, a Zöld tanyán egy ősi kézművesmesterséggel, a nemezeléssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik különböző használati tárgyakat, figurákat készíthetnek itt. Egy kis séta után az Attila téri játszótéren folytatódhat a program, ahol – az aratás, betakarítás időszakához kapcsolódva – a csuhéfonást próbálhatják ki kicsik és nagyok.

A Sóstó harmadik szombati programját a zenekedvelőknek ajánljuk: a Zöld tanyán a győri ToSoDa Projekt szórakoztatja a hallgatóságot. Stílusuk saját meghatározásuk szerint „sprituális drum 'n bass":  többnyire lágy, ellazulós meditatív dallamok, néhol kicsit felpörgetve egy kis latinos vagy drum'n bass-es lüktetéssel – különleges hangulatot ígér a Zenél az erdő program 18 órától.

Érdemes lesz szombaton a Csapó utcai játszótérre is ellátogatni, ott a Terembura Kulturális Egyesület várja a családokat izgalmas, szórakoztató kincskereső próbatétellel és drámajátékkal. A helyszín a fitnesz park, kezdési időpont 17 óra.

Hétfőn, július 26-án 15 órakor a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban, a Csónakázó-tónál az egészséges életmód és táplálkozás lesz a téma, az életmódváltáson gondolkodóknak a legjobb alkalom, hogy szakértőktől kérdezzenek: hogyan is kezdjenek bele az új életbe.

17 órai kezdettel a Felsővárosi Közösségi Házban tartják Sükösd Gézáné Schuller Erzsébet Ecsetszerelem című kötetének bemutatóját.

Ezen a napon még egy jó kis mozgásos program is várja a bicajozást kedvelőket: a múlt héten indult a városismereti kerékpártúra harmadik „felvonása” következik, ezúttal a vasút környékét, a Vízivárost és a Felsővárost fedezhetik fel a résztvevők július 26-án, 17:30-tól. Az indulási pont a vasútállomás előtti tér.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek