2 évnél régebbi cikk

Kormányinfó: rendes rend szerint indulhat a tanév, nincs tervben az ország zárása a 4. hullám miatt
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Kormányinfó: rendes rend szerint indulhat a tanév, nincs tervben az ország zárása a 4. hullám miatt
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Az afganisztáni és a járványhelyzet kapcsán hozott kormánydöntésekről tartott tájékoztatót Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton.

A kormány pénteken ülésezett, elsősorban az Afganisztáni helyzet miatt, illetve a járványhelyzet kapcsán - mondta el  Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton a kormányülésen. Kiemelte, hazánk 20 évvel ezelőtt amerikai felkérésre vállalt missziót Afganisztánban, és amerikai kérésre is hagyta el a területet, amely felett már a tálibok gyakorolják a hatalmat. Kudarcos missziónak értékelte az afganisztánit, hozzátéve, a  fő cél az, hogy a magyarokat kihozzák Afganisztánból, ezt követően kell értékelni mindazt, ami történt. 

Ruszin-Szendi Romulusz, a honvédség főparancsnoka elmondta, eddig 78 főt helyeztek biztonságba, egy előretolt műveleti bázist hozott létre a magyar hadsereg Kabultól nem messze, ahová a kimenekítés első fázisában szállítják a kimenekített személyeket.

A járványhelyzet kapcsán Gulyás Gergely elmondta, Nyugat-Európában már elindult a 4. hullám, és erre utaló jelek nálunk is vannak, ez azonban el fog térni az első háromtól, ahogy eltér a 4. hullámhoz kapcsolódó védekezés is az előzőektől. Elhangzott:

Magyarországnak, a kormánynak nincs olyan szándéka, hogy lezárja az országot, az oktatás meg tud kezdődni rendes munkarendben, munkahelyi korlátozásra sincs szükség.

A fiatalok oltása is folytatódik, augusztus 30-án, 31-én, illetve szeptember 2-án és 3-án lesz tömeges oltási akció a 12-18 éveseknek az iskolákban.

A családi adóvisszatérítésről azt mondta a miniszter, hogy a negyedéves adat mellett úgy tűnik: megvalósulhat. Ugyanez a helyzet a nyugdíjprémiummal, amely Gulyás Gergely szerint eddig soha nem látott mértékű lehet idén. Hozzátette: az elemzők jelenleg 6 százalék fölötti egész éves növekedéssel számolnak.

Borítókép: Facebook.com/Magyarország Kormánya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek