2 évnél régebbi cikk

Plusz juttatást kapnak a pedagógusok, akiket kiképeztek a cukorbeteg gyerekek ellátására
·Egészségoktatás·Utolsó frissítés: undefined
Plusz juttatást kapnak a pedagógusok, akiket kiképeztek a cukorbeteg gyerekek ellátására
·Egészségoktatás·Utolsó frissítés: undefined

Újdonság az idei tanévtől: 1110 pedagógust képeztek ki arra az országban (bruttó 40 ezer forint plusz juttatásért), hogy az 1-es típusú diabéteszben szenvedő óvodásoknak és iskolásoknak beadhassák az inzulint, mérhessék a vércukrukat. A képzések ősszel folytatódnak.

Az idei tanévben már a köznevelési intézményekben is biztosított az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek mindennapi ellátása - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Novák Katalin úgy fogalmazott, a kormány - ígéretének megfelelően - még nagyobb biztonságot garantál az 1-es típusú diabéteszes gyermekeknek.

Kiemelte, minden iskolának és óvodának kötelessége, hogy biztosítsa az 1-es típusú diabéteszes gyermekek számára azt a szakszerű felügyeletet, amely segítséget ad a gyermekeknek az inzulin beadásakor, a vércukorszint mérésekor, illetve ha esetleg bármilyen gond adódik.


"Fontos, hogy iskolaidőben azonnal legyen kihez fordulni!" - húzta alá Novák Katalin, hozzátéve, a kabinet ezért képzett ki az Oktatási Hivatal segítségével több mint 1100 erre a feladatra jelentkező pedagógust.

Elmondta, ezek a képzések ősszel folytatódnak, a diabéteszes gyermekeket segítők pedig havi bruttó 40 ezer forintos plusz juttatást kapnak.

Közölte: a kormány abban bízik, hogy ezekkel a lépésekkel valamivel még könnyebbé tudta tenni az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő szülők életét.

(Forrás: MTI)

Borítókép: guideline.co.uk
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek