8 hónapnál régebbi cikk

Modern vesekőzúzó készüléket vásárol a kórház az újabb Arconic-támogatásból
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Modern vesekőzúzó készüléket vásárol a kórház az újabb Arconic-támogatásból
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

Egy ultramodern vesekőzúzó készülékkel gazdagodik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház eszközparkja. Az intézmény az Arconic Alapítványtól kapott 30 ezer dolláros támogatásból vásárolja meg a készüléket.

Újabb támogatást biztosított az Arconic Alapítvány a Szent György Kórház számára, írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ. A 30 ezer dollár értékű adományt jelképesen hétfőn adta át Dr. Bucsi László főigazgatónak Diana Toman, az Arconic jogi és kommunikációs osztályának alelnöke, az Alapítvány képviselője. A támogatásból egy pneumatikus és ultrahangos vesekőzúzó készüléket vásárolnak.

„Az Arconic 1995 óta áll támogató kapcsolatban a kórházzal, ez idő alatt 1,7 millió dollár, azaz több mint félmilliárd forint támogatást biztosított. Az összeg nagy részét berendezésekre fordítottuk, költöttünk renovációra is, emellett támogatta az Arconic a Covid-járvány elleni védekezést. A mostani eszközbeszerzés óriási segítséget fog jelenteni az urológiai osztály működésében” – fogalmazott Dr. Bucsi László főigazgató, aki köszönetét fejezte ki a több mint 25 éves együttműködésért.

„A támogató partnerség számunkra azt jelenti, hogy segítjük a közösségeinket. Nagyon büszkék vagyunk arra az együttműködésre, ami 1995 óta fennáll a Szent György Kórházzal! A közösségek védelme egyben a jövőnk védelmét is jelenti, ami a kórház támogatásán keresztül kiválóan megvalósul” – mondta a támogatás jelképes átadása kapcsán Diana Toman, az Arconic anyavállalata és Alapítványa képviseletében.

„Az új készüléket a napjainkban nagyon gyakori vesekövesség műtéti kezelésére fogjuk használni. A betegség gyógyítására többféle lehetőség van, ám a nagyobb méretű vesekövek esetében ilyen műszerre van szükség. Az urológia egy nagyon műszerigényes szakterület, és ha nem tartanánk a lépést a XXI. századi technikai újításokkal, akkor lemaradnánk a gyógyításban” – emelte ki Dr. Fekete Zoltán, a kórház Urológiai Osztályának osztályvezető főorvosa. Hozzátette, hogy egyre nagyobb teher nehezedik rájuk Fejérből és a környező megyékből, így elengedhetetlen az új gép beszerzése a vesekövesség hatékony és lehető leggyorsabb kezelésére.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek