2 évnél régebbi cikk

Gesztenye szelet sütés nélkül
·Gasztrorecept·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Gesztenye szelet sütés nélkül
·Gasztrorecept·Utolsó frissítés: undefined

Egy habkönnyű és nagyon finom sütemény receptjét osztom meg: ez a gesztenye szelet, vagy sokak által gesztenye krémesként emlegetett finomság. Előnyben részesítem azokat a recepteket, amik sütés nélkül készíthetők. Ez egy villámgyors és nagyon egyszerű sütemény, ami kb. 20 perc alatt elkészíthető.

Anyukám receptes könyvét lapozgatva mindig találok valami kincset, amit aztán szívesen készítek a család örömére. A gesztenye szelet is egy ilyen sütemény. Nagy előnye, hogy a hozzávalók gyorsan beszerezhetők és még gyorsabban összeállítható a sütemény. Sütés nélkül készíthető, látványos és igazán finom édesség.

Hozzávalók:

Tészta:
2 cs gesztenyemassza (50 dkg)
25 dkg darált keksz
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 üveg rumaroma

Krém:
3 csomag vanília ízű pudingpor
9 dl tej
5 dkg cukor
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 csomag babapiskóta

0,5 l habtejszín
2 csomag habfixáló
2 ek porcukor


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összemorzsolom, hozzáaadom a rumaromát és az olvsztott margarint, majd összegyúrom. Sütőpairra teszem, és egy tálcán kb ujjnyi vastagságnyira nyújtom, tapogatom. 

A krémhez a 3 cs vanília pudingot a 9 dl tejjel megfőzöm, majd hagyom hülni. Közben a 25 dkg margarint a 15 dkg porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A krém felét a tésztára kenem.

Kb 2 dl langyos tejbe mártogatom babapiskótát, de arra figyelek hogy ne áztassam el. A babapiskótákat a krémre rakom, majd a krém másik felét a babapiskótára kenem.

A 0,5 l habtejszínt felverjük a 2 evőkanál porcukorral kemény habnak, hogy szép maradjon én mindig teszek bele 2 kis csomag habfixálót. Ezt követően beborítom vele a sütit. Szépen elsimítom és ízlés szerint akár díszithetjük is, egy kis reszelt csokival. Pár órára hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek