Gesztenye szelet sütés nélkülGesztenye szelet sütés nélkül
Anyukám receptes könyvét lapozgatva mindig találok valami kincset, amit aztán szívesen készítek a család örömére. A gesztenye szelet is egy ilyen sütemény. Nagy előnye, hogy a hozzávalók gyorsan beszerezhetők és még gyorsabban összeállítható a sütemény. Sütés nélkül készíthető, látványos és igazán finom édesség.
Hozzávalók:
Tészta:
2 cs gesztenyemassza (50 dkg)
25 dkg darált keksz
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 üveg rumaroma
Krém:
3 csomag vanília ízű pudingpor
9 dl tej
5 dkg cukor
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 csomag babapiskóta
0,5 l habtejszín
2 csomag habfixáló
2 ek porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összemorzsolom, hozzáaadom a rumaromát és az olvsztott margarint, majd összegyúrom. Sütőpairra teszem, és egy tálcán kb ujjnyi vastagságnyira nyújtom, tapogatom.
A krémhez a 3 cs vanília pudingot a 9 dl tejjel megfőzöm, majd hagyom hülni. Közben a 25 dkg margarint a 15 dkg porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A krém felét a tésztára kenem.
Kb 2 dl langyos tejbe mártogatom babapiskótát, de arra figyelek hogy ne áztassam el. A babapiskótákat a krémre rakom, majd a krém másik felét a babapiskótára kenem.
A 0,5 l habtejszínt felverjük a 2 evőkanál porcukorral kemény habnak, hogy szép maradjon én mindig teszek bele 2 kis csomag habfixálót. Ezt követően beborítom vele a sütit. Szépen elsimítom és ízlés szerint akár díszithetjük is, egy kis reszelt csokival. Pár órára hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk.