Serpenyős kolbászos pásztortarhonya receptSerpenyős kolbászos pásztortarhonya recept
A pásztortarhonya igazi férfi étel. Van benne majndem minden, ami a férfigyomornak kedves: kolbász, szalonna, krumpli és egy kis maradék tarhonya. Fő előnye , hogy egy - azaz egy darab -serpenyőt kell használni hozzá, így a romeltakarítás is aránylag rövid ideig tart.
Kolbászos pásztortarhonya recept
Hozzávalók négy személyre:
- 250 gramm maradék tarhonya
- egy fej vöröshagyma
- 4-5 szem krumpli
- egy fél rúd kolbász
- egy érzésnyi szalonna (lehet több, kevesebb vagy amennyi éppen otthon van)
- 1 evőkanál piros paprika
- ízlés szerint só, bors
- egy evőkanál zsír
A vöröshagymát egy kis zsíron pirítjuk le. A hangsúly a zsíron van. (Az olívaolajat, kókuszzsírt és társaikat ennél az ételnél felejtsük el. Csak elrontaná!) Megszórjuk egy kis piros paprikával és sóval, hogy kijöjjön a hagyma szottya, nem a leve. Rádobáljuk úriasan a felkarikázott kolbászt és a szalonnát, és hagyjuk, had süljön ki a zsírjuk.
Közben megpucoljuk és kockákra vágjuk a krumplit és pár perc múlva beletesszük ezeket is a serpenyőbe. Jöhet egy kis bors. Nehogy véletlen kimaradjon. Mikor a krumpli már majdnem puha, hozzáadjuk a maradék tarhonyát. Egyet rottyan és máris tálalhatjuk. Én egy kis zölddel is meg szoktam szórni, hogy tartalmazzon minimális rostot, de bármilyen káposztával, ecetes uborkával is kiváló.