2 évnél régebbi cikk

Fehérváron is gyűjtik a csokit a bohócdoktoroknak
·Egészségbohócdoktor·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/bohocdokik
Fehérváron is gyűjtik a csokit a bohócdoktoroknak
·Egészségbohócdoktor·Utolsó frissítés: undefined

Idén is nagyszabású csokoládégyűjtést szerveznek a bohócdoktorok. A jótékonysági akció célja, hogy minél több gyereket ajándékozzanak meg. 6 kórházba – köztük a székesfehérvári Szent György Kórházba –viszi majd el Doktor Lala és csapata a boldogító csokit. Székesfehérváron is van csoki gyűjtőpont.

"Gyerekek arcára mosolyt csalnak a bohócdokik, segítsük őket azzal, hogy mi adjuk a csokit!" – olvasható a felhívásban, amit Antal Lászlóné Győri Tünde a fehérvári gyűjtőpont háziasszonya tett közzé. "Mivel a székesfehérvári kórházba is ellátogatnak a bohócdoktorok, nem volt kérdés számomra, hogy jelentkezek náluk, hiszen így városunkban is lett gyűjtőpont, ahol le tudják adni a csokit azok, akik szeretnék segíteni a bohócdoktorok munkáját!" – mesélte el kérdésünkre Antalné Tünde. Az Adore Szépségszalonban kapott helyet a gyűjtőpont, amit Székesfehérváron a Kégl György utca 10. szám alatt található.

Doktor Lalát Székesfehérváron sem kell bemutatni, hiszen Lala bohóc 2005 óta jár a székesfehérvári kórházba felvidítani a gyerekeket. Mint ahogy Lala bohóc mondja, a nevetés terápiának a lényege, abból a közegből, hangulatból kiszabadítani a kis pácienseket, amelyben a kórházban vannak. Sokszor a szülőknek is támaszt nyújt, akik a beszélgetések után nyugodtan térnek vissza olykor gyógyíthatatlan beteg gyermekük ágya mellé. 

Milyen felajánlást várnak a bohócdokik?

Csokoládét minden mennyiségben, kis szeletet, táblát bármilyen kiszerelés megfelelő lehet. Fontos kérés, hogy ne hozzanak Mikulás csokoládét, hiszen a gyűjtés tovább tart és nem december 6-án viszek majd el a csokikat a kis betegeknek. Szívesen fogadnak még színezőt illetve színes ceruzát is, de ezenkívül más felajánlásra nincs jelenleg szükség.

A jótékonysági csoki gyűjtés november 11. és december 11. között zajlik. Antalné Tünde azt is elmondta, hogy azok akik beviszik az adományokat a gyűjtőpontra azok számítsanak arra, hogy átvételnél aláírással is igazolják, hogy mit illetve hány darabot adtak le. A szalonban 8 és 19 óra között általában mindig van valaki, aki át tudja venni a felajánlásokat. Bővebb információt kaphatnak a 0630-978-8370-es telefonszámon Tündétől. A gyűjtés eredményéről összesítés is lesz majd.

Az összegyűlt finomságokat a Heim Pál Gyermekkórházban, a SOTE Tűzoltó utcai Gyermekklinikáján, a székesfehérvári Szent György Kórházban, a Kisvárdai- a Fehérgyarmati és az Orosházi Kórházban osztják majd szét a gyógyulást hozó bohócdoktorok. Még több részlet a bohócdoktorok munkájáról és tevékenységéről: bohocdokik.hu

Bohócdokikkal a gyógyulás felé

facebook.com/bohocdokik

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek