2 évnél régebbi cikk

Ünnepi fényparádé mindenhol: imádnivaló vagy idegesítő giccsparádé?
·Stílusvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Ünnepi fényparádé mindenhol: imádnivaló vagy idegesítő giccsparádé?
·Stílusvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined

Decembert átlépve elszabadul az ünnepvárás, ami sokszor inkább látványra, mintsem a várakozásra fókuszál. Ez jó és szép és izgalmas, vagy egyszerű energiafaló giccsparádé?

Advent második vasárnapján már alaposan benne vagyunk a várakozás időszakában. Ha valaki kicsit is szórakozott lenne, esetleg temérdek teendője mellett némileg elveszne időben, az ilyentájt elszabaduló fényfüzér-és díszkivilágítás-áradat semmiképpen sem hagyná, hogy elfelejtkezzen arról, az év mely szakában tartunk éppen.

Én személy szerint imádom az adventi időszakot minden külsőségével együtt. Imádom apránként ünnepi díszítéssel felcsinosítgatni az otthonomat: kikerülnek a rénszarvasok, a karácsonyi mécsesek, piros kaspót kapnak a virágok. Jó érzés nap mint nap végignézni a karácsonyi hangulatú házon.

És igen, imádom a fényeket is. Bár jelenleg a felújítás olyan fázisában járunk, hogy a fényfüzér kihelyezése indokolatlan nagyképűség lenne, azért már tervezem, hogy jövőre hova kerülhet(ne). Legalább egy izzósor. Vagy maximum kettő.

Kapcsolódó
Idén is fénybe burkolózott a legnépszerűbb fehérvári erkély karácsonyra

Gyarmati Bálint Barna évek óta vívja ki a fehérváriak elismerését kreativitásával és elektronikai tudásával karácsony táján. Mutatjuk, idén mit alkotott!

Amikor pedig a gyermekeim kisebbek voltak, decemberben nem maradhatott el a menetrendszerinti díszkivilágítás-túra. Beültünk az autóba, és végigjártuk Székesfehérvár kertvárosi részeit, megcsodáltuk a fénylő, villódzó remekműveket. Vagy éppen elborzadtunk a látványtól. Mert azért azt is be kell látni, hogy nagyon is könnyű átbilleni a sötét oldalra, és vizuális környezetszennyezéssé túlozni a karácsonyi fényözönt.

Ilyenkor nem egyszer az jutott eszembe, hogy biztosan kell ez? Kell ennyi? Vagy éppen az volt az alkotó célja, hogy a szomszédok lássák, neki ennyi is belefér? És főleg: villanyszámla ügyileg mit bír egy ilyen fénytúlzás? Utóbbi kérdés talán idén aktuálisabb, mint valaha...

Szerintetek? Nincs karácsony díszkivilágítás nélkül, vagy talán már éppen itt az ideje, hogy egy kicsit visszafogjuk így is magunkat?

Poll#11: Szereted az ünnepváró fénykavalkádot?
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek