2 évnél régebbi cikk

Átadták a gyalogos felüljárót a fehérvári vasútállomáson
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Átadták a gyalogos felüljárót a fehérvári vasútállomáson
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

A felüljáró a vasút által szétválasztott városrészéket köti össze, és megkönnyíti az eljutást a peronokhoz. A most átadott gyalogos felüljáró részét képezi majd annak az intermodális csomópontnak, ami a tervek szerint a helyi- és helyközi autóbuszos, valamint a vasúti közlekedést köti majd össze.

A műszaki átadás után a gyalogosforgalom számára is átadták azt a 220 méter hosszú gyalogos felüljárót, amely jelentősen megkönnyíti a vasútállomáson a peronokhoz való eljutást, és összeköti a vágányok által elválasztott területeket.

A beruházásra nagy igény volt, hiszen ezzel a felüljáróval akár a MÁV gépészeti telepére is eljuthatnak a dolgozók. A Híd-Tám Hídépítési Fővállalkozó, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. által kivitelezett felüljáróra mind az északi, mind déli oldalról egyaránt közel 21 méter hosszú lépcső vezet, valamint korszerű csapadékvíz-elvezető rendszerrel is rendelkezik.

"Ezzel a felüljáróval a vasútállomás és környéke fejlesztésének egy újabb mérföldkövéhez érkeztünk, hiszen az új felüljáró jelentősen megkönnyíti majd a vágányokhoz való eljutást a fehérváriaknak. Ha közelről nézzük, egy gyalogos felüljárót adunk most át, de ha távolabbról is megvizsgáljuk, a teljes vasútállomás és az intermodális csomópont szempontjából is fontos beruházásra került sor” – emelte ki Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Törő Gábor országgyűlési képviselő hangsúlyozta: Székesfehérvár a Dunántúl egyik legfejlettebb vasútállomásával rendelkezik az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően. Mind a vágányok felújítása, mind a vasútállomás infrastruktúrájának fejlesztése a székesfehérvári utazóközönséget, a közösségi közlekedés megkönnyítését szolgálja.

Mészáros Attila alpolgármester a város képviseletében köszönetét fejezte ki a Magyar Államnak, a beruházó NIF Zrt.-nek, valamint a MÁV felé, hogy befejeződhetett a felüljáró fejlesztése, mivel az jelentős terhet vesz le a Széchenyi-Horvát István utcai kereszteződésről.

Szintén előrelépés lesz, ha jövőre elkészül a 100 férőhelyes parkoló a felüljáró déli oldalán, melyhez további 100 férőhelyes biciklitároló is kiépítésre kerül" - tette hozzá.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek