2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: fényvonat, Vox Mirabilis koncert és a kobold karácsonyi titka
·Programokprogram·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvári programok a hétvégére: fényvonat, Vox Mirabilis koncert és a kobold karácsonyi titka
·Programokprogram·Utolsó frissítés: undefined

Két héttel karácsony előtt útra kelhetünk az adventi fényvonattal Székesfehérvár belvárosában, valamint zenével és meseelőadással is hangolódhatunk az ünnepre.

Városnézés: adventi fényvonat a belvárosban
Hol?: A Várkörúton és a Zichy liget körül
Mikor?: December 10-12. (valamint 17-19.), 16.30, 17.20 és 18.00

Idén ismét útra kel Székesfehérvár ünnepi díszbe öltöztetett kisvonata, hogy fényvonatként járja végig az ünnepi díszbe öltöztetett Belvárost. A december 10-12-e és a  17-19-e között szervezett félórás utazásokra a Tourinform Iroda weboldalán lehet regisztrálni.

A városnéző fényvonaton ülve, ünnepi dallamok kíséretében csodálhatják meg a résztvevők a különleges fényeket a Várkörúton és a Zichy-liget körül.

A részvétel regisztrációhoz kötött.

Újra fényvonat

fmc.hu

Színház: A kobold karácsonyi titka
Hol?: Igéző, Basa utca 1.
Mikor?: December 12. vasárnap 11.00-kor és 16:00-kor

A koboldok a nagy ingaórában laknak, így akarva-akaratlanul is uralják az időt… Karácsonykor is az óra számlapja mögül figyelik, hogy hogyan készül az emberek családja a Szentestére. Hallják is, hogy a gazda gyerekei épp ki akarják tenni a koboldoknak szánt karácsonyi kását, - egész éves segítségükért cserébe-, amikor megérkeznek a betlehemezők. A kása így feledésbe merül, ami okoz némi bonyodalmat a koboldcsaládban…

FRISSÍTÉS 2021. december 10.:  Programváltozás lesz az Igézőben

December 12-én, vasárnap A Kobold karácsonyi titka helyett a Fenyőmanók című előadást láthatják az érdeklődők két időpontban.

A kobold karácsonyi titka

Igéző

Koncert: A Vox Mirabilis ünnepi hangversenye
Hol?: Jézus Szíve Templom
Mikor?: December 11. szombat, 19 óra

A kamarakórus igazi adventi-karácsonyi hangulatot kínál Glória című előadásában.  A koncerten olyan különleges magyar és nemzetközi dallamok csendülnek fel, amelyek először szólalnak meg Magyarországon. A kórus szeretettel vár minden érdeklődőt. A bérlet és a támogatójegy megváltható a koncert helyszínén, valamint megrendelhető elővételben a voxmirabilis@gmail.com címen is.

A koncertet a hatályos járványügyi szabályok betartásával rendezik, ezért a szervezők kérik, hogy mindenki maszkban érkezzen.

2019-es koncertjük ízelítőnek:

Család: Adventi programok a Szent István Király Múzeumban
Hol?: Több helyszínen
Mikor?: December 12. vasárnap

Folytatódik az adventi programok sokasága a Szent István Király Múzeum szervezésében. 2021. december 12-én, vasárnap 14 órától Ajándékozz egészséget II. – Gyógyító méhészek címmel tart ingyenes előadást Kiss Norbert és Antal István.

A programot a hatályos járványügyi előírások betartásával bonyolítják le az Országzászló téri épületében, a részletekről ide kattintva érdeklődhetnek.

A rendezvénnyel egyidejűleg kötetlen beszélgetést rendeznek a Pelikán Galériában Büki Zsuzsanna és Szentes Ottokár részvételével. A beszélgetés után, 17 órától Szentes Ottokár festőművész tárlatvezetésén vehetnek részt az érdeklődők a Téli Tárlatban. További részletek ide kattintva.

A nap zárásaként a VENI együttes koncertezik a Városi Képtárban. A progresszív, egyedi hangzásban a népdalok és elektronikus elemek találkoznak. A koncerten érkezési sorrendben maximum 45 főt tudnak fogadni, valamint kötelező a védettségi igazolvány felmutatása és a maszk viselése is. A koncert Facebook-eseményét ide kattintva érhetik el.

VENI koncert

Facebook.com/SzentIstvanKiralyMuzeum



Mozi: El a kezekkel a papámtól
Hol?: Cinema City Alba
Mikor?: 11.00, 13.10, 15.20, 17.30, 19.15

A mesék nem hazudnak. Amikor Dorka (Marczinka Bori), a különleges fantáziavilágában élő, nagyszájú kislány megtudja, hogy özvegy apja (Bokor Barna) újranősül, és ő mostohát (Pálmai Anna) kap, rögtön sejti: addigi világa fenekestül felfordul. És ő mindent meg is tesz, hogy felforduljon. Harcba száll a mostoha ellen, akiről az sem elképzelhetetlen, hogy boszorkány.

Zene: Interaktív hangszerbemutató
Hol?: Szent István Király Múzeum Országzászló téri épülete
Mikor?: December 11. szombat, 17 óra

Varró János népzenész, népzenepedagógus vezetésével interaktív népi hangszerbemutatót tartanak az „Egy élet e tánc, melyben lélek a dal” – Pesovár Ferenc (1930–1983) emlékezete című kiállításon. A Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében december 11-én, szombaton 17 órakor kezdődő programon a résztvevők megismerhetik a hangszereket, megszólaltatási technikájukat. Kézbe vehetik többek között a kereplőt, köcsögdudát, tekerőt, kobozt, tamburát, citerát is. A programon való részvétel védettségi igazolványhoz és maszkviseléshez kötött. Érkezési sorrendben legfeljebb 40 főt tudnak fogadni.

Varró János

fmc.hu

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek