3 furcsa karácsonyi étel a nagyvilágból3 furcsa karácsonyi étel a nagyvilágból
Dél-Afrika
Bármennyire is bizarrul hangzik, a dél-afrikaiak gyakran esznek mopane hernyókat karácsonykor. Ezeknek a férgeknek ugyanis pont az ünnepek környékére esik a betakarítási ideje, így a legtöbb családnál bizony alig várják, hogy megkóstolják a hamuban vagy zsírban sült hernyót. Az illata egyébként a frissen morzsolt levelekre emlékeztet, mivel a mopane hernyók főként levelekkel táplálkoznak.
Grönland
A grönlandiaknál a rénszarvasok nem a Mikulás szánját húzzák, hanem az asztalon szerepelnek a fogások között. Emellett olyan, számunkra nem éppen ínycsiklandó dolgok is helyet kapnak mellette, mint a bálna hús, a "mattak" (bálna bőr) és a "kiviak" (hús, zsír, vér, fűszernövények és bogyók).
Norvégia
Karácsony környékén Norvégiában teljesen normális, ha sült bárányfej, vagyis smalahove az ünnepi menü. Az állat fejéről a gyapjút és a bőrt teljesen leégetik, az agyát eltávolítják, enyhén füstölik, kiszárítják, majd besózzák. Három óra párolás után pedig svéd karórépával és burgonyával együtt kerül az ünnepi asztalra.
(Forrás: mindmegette.hu)