2 évnél régebbi cikk

7 millió forinttal segítette a rászorulókat az Arconic Alapítvány
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK
7 millió forinttal segítette a rászorulókat az Arconic Alapítvány
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined

25 ezer dolláros adományt biztosított a rászoruló családok és hajléktalanok támogatására az Arconic Alapítvány.

A szervezet a Székesfehérvári Szociális Alapítványnak nyújtotta át a támogatást, melyből többek között karácsonyi adományozásra kerülhetett sor, ma pedig a Székesfehérvári Kríziskezelő Központnak szállítottak ki mintegy 200 adag meleg ételt, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK).

A nagyságrendileg 7 millió forintos adományt már tavaly átutalták, azonban hétfőn került sor a jelképes átadásra a Székesfehérvári Szociális Alapítvány Sarló utcai központjában, ahol a kuratórium elnöke, Láng Györgyné számára Varga Zsuzsanna, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezetője és HR vezetője nyújtotta át a támogatásról szóló csekket.

A támogatás jelképes átadása

ÖKK

Láng Györgyné elmondta, többek között ebből az összegből állítottak össze 250 karácsonyi élelmiszercsomagot rászoruló fehérvári családoknak. Szintén segítettek egy családnak, ahol elhunyt az édesapa, egy másik család esetében pedig fürdőszoba-felújításra adtak támogatást. A kuratórium elnöke köszönetét fejezte ki, kiemelve, hogy a segítségnyújtás a maradékösszeg felhasználásával tovább folytatódik, hiszen nagy szükség van rá.

Az Arconic Alapítvány magyarországi képviseletében Varga Zsuzsanna kiemelte, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. és az Arconic Alapítvány alapvető feladatai, céljai közé tartozik a társadalmi felelősségvállalás. A hangsúly a fenntarthatóság, a digitalizáció és az oktatás támogatásán van, viszont fontos számukra, hogy nehéz sorsú embereken is segítsenek. Az elmúlt években az alapvető fiziológiai segítségnyújtásra, az élelem, a lakhatás biztosítására még inkább szükség lett, emellett támogatni kell a társadalmi integrációt is.

Ugyancsak a támogatásnak köszönhetően hétfőn mintegy 200 adag meleg ételt és takarókat is kaptak a Kríziskezelő Központban gondozott hajléktalanok. A tarhonyás húst az Arconic Kft. munkatársaiból álló lelkes önkéntes csapat osztotta szét a Nappali Szolgáltató Centrum udvarán. Zsabka Attila, a Központ vezetője elmondta, örömmel fogadták, hogy karácsonyt követően is gondoltak rájuk. Amennyiben marad a meleg ételből, azt eljuttatják a Kríziskezelő Központ egyéb intézményeihez, és visznek az utcán élőkhöz is az Utcai Szociális Szolgálaton keresztül. Zsabka Attila reményét fejezte ki, hogy a mai program egy hosszútávú együttműködés első lépcsőfoka.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek