2 évnél régebbi cikk

Megelevenedett a Trónok harca Polgárdiban
·KultTrónok harca·Utolsó frissítés: undefined
Megelevenedett a Trónok harca Polgárdiban
·KultTrónok harca·Utolsó frissítés: undefined

A Polgárdiban található vastelepen szúrták ki a legendás Vastrónt. Úgy néz ki, végleg feleslegessé vált Westeroson...

A Fehérvári vagyok! Facebook-csoportban futottunk bele egy kommentbe, miszerint a Polgárdiban található vastelepen bukkantak rá a világhírű sorozatból, a Trónok harcából megismert Vastrónra, amely bár a 8., utolsó évadban elpusztult, azért gondolhatnánk, csak pótolták valamivel - elvégre a királynak csak kell ülnie valahol. Persze, ha így is történt, nem tartott sokáig a pályafutása, ugyanis úgy néz ki, hogy végleg megszabadultak tőle...

Utánajártunk, hogy mi a helyzet vele, és hát megdöbbenésünkre tényleg ott virított a legendás ereklye. Persze ez csak egy utánzat, ha úgy tetszik replika, nyilván nem a szériában használt trón került oda, ám így is csodálattal fotózgattuk körbe a híres ülőalkalmatosságot.

"Vas váza van, amelyet fakardokkal díszítettek fel. Öt-hat éve volt a településen egy rendezvény, amelyen királyt avattak, a trónra ültették és onnan gyakorolta a hatalmát. Majd miután a király leköszönt, leadták a vastelepen a Vastrónt, mert már nekik nem volt szükségük rá. Akkor még jobb állapotban volt, többféle fakard is volt rajta, csak hát az idő ezt sem kímélte, sajnos mára így néz ki, de látványnak továbbra is lenyűgöző" - mesélte Nemes Norbert, a vastelep ügyvezetője.

Borítókép: Pál Loránd
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek