2 évnél régebbi cikk

Keresik a város desszertjét, amely méltó lesz a Királyi Desszert címre
·Gasztroverseny·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Keresik a város desszertjét, amely méltó lesz a Királyi Desszert címre
·Gasztroverseny·Utolsó frissítés: undefined

Az Aranybulla Emlékév legédesebb programjára készül a város: Királyi Desszert címmel cukrászversenyt hirdet a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. A nevezési határidő március 4-e.

A kiírás szerint a versenyre a helyi cukrászok jelentkezését várják, hogy igazi ünnepi különlegességeket készítve mutassák meg kreativitásukat és kötődésüket a királyi városhoz. A fehérváriak közönségszavazással választják meg Székesfehérvár királyi desszertjét - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

A versenyre minden olyan cukrászda, cukrászműhely, manufaktúra, vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozás, vagy szakképző intézmény nevezését várják, amely székesfehérvári telephellyel rendelkezik. Minden versenyző maximum 2 db desszerttel nevezhet. A nevezés díjtalan!

A zsűrizés közönségszavazással történik egy előre meghirdetett, egész napos közönségkóstolás alkalmával. A szavazásban résztvevők köre előzetes aktivitás alapján, egy Aranybullával kapcsolatos kvízjáték teljesítését követően alakul ki. A játékon minden 14. életévét betöltött székesfehérvári lakos részt vehet. Az alkotások szakmai értékelését a Magyar Cukrász Ipartestület mesterei végzik el.

A Székesfehérvár Királyi Desszertje 2022. címet az a desszert nyeri el, amely a közönségszavazáson a legtöbb szavazatot kapja. A leglátványosabb alkotás különdíját a közönségszavazáson a királyi látvány kategóriában legtöbb szavazatot elérő desszert kapja. A nyertes pályázó Székesfehérvár városának díjában részesül.

A részletes pályázati kiírás és a nevezési lap letölthető innen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek