Királyi Desszertverseny: a Zrínyi Cukrászat több mint 60 éve része a városnakKirályi Desszertverseny: a Zrínyi Cukrászat több mint 60 éve része a városnak
Ahogy arról már beszámoltunk, május 7-én rendezik meg Székesfehérváron az első Királyi Desszertversenyt, ahol 9 résztvevő cukrászcsapat alkotásait zsűrizi majd 500 szerencsés székesfehérvári a Hiemer-házban.
Ahogy ígértük, a versenyt megelőző két hétben nap mint nap bemutatunk egy versenyző cukrászdát, csapatot, hogy láthassátok, kik azok, akik az ünnepeken és a hétköznapokon is megédesítik a székesfehérváriak életét.
Ezúttal Iványi Judittal, a Zrínyi Cukrászat egyik üzletvezetőjével beszélgettünk.
Milyen indíttatásból vesznek részt a megmérettetésen?
A Zrínyi Cukrászat több, mint 60 éve része a városnak, mint az egyik legrégebbi cukrászműhely természetesnek vettük, hogy ott a helyünk. Hatalmas lehetőséget láttunk abban, hogy egy tőlünk kissé távolabb álló műfajban megméressük magunkat a többi kiváló cukrászdával.
Mitől királyi egy Királyi Desszert?
Úgy gondolom, ha egy desszertet királyinak nevezünk, akkor mindenképpen minőségi alapanyagokból és a mai kornak megfelelő textúrákkal elkészített édességre kell gondolnunk.
Terveznek olyasmit is, hogy kifejezetten Székesfehérvárra utaljon valami a desszerten?
Igen, a desszert díszítésében utalást fedezhetnek fel a város egyik fontos és híres jelképére.
Hányan vesznek részt a desszert kitalálásában, megvalósításában?
A desszert alapötlete, ízvilága nagyon gyorsan kipattant a fejünkből. A finomítási munkálatokban 3 mestercukrász dolgozott együtt, és kísérletezte ki a végleges kompozíciót.
A receptet nem árulhatjuk el, de ízvilágában milyen édességre számíthat a zsűri?
Igyekeztünk úgy ízt választani, hogy egy Magyarországon megtermő gyümölcs adja a fő karakterét az édességnek. Annyit elárulhatok, hogy az általunk használt alapanyagoktól eltérő, eddig a repertoárunkban nem igazán szereplő ízekkel dolgoztunk.