1 évnél régebbi cikk

Királyi Desszertverseny: a Zrínyi Cukrászat több mint 60 éve része a városnak
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zrínyi Cukrászat
Királyi Desszertverseny: a Zrínyi Cukrászat több mint 60 éve része a városnak

Magyar gyümölcsből, minőségi alapanyagok használatával kísérletezte ki a Zrínyi Cukrászat három mestercukrásza a versenyre nevezett alkotást.

Ahogy arról már beszámoltunk, május 7-én rendezik meg Székesfehérváron az első Királyi Desszertversenyt, ahol 9 résztvevő cukrászcsapat alkotásait zsűrizi majd 500 szerencsés székesfehérvári a Hiemer-házban. 

Kapcsolódó
Április 26-tól jelentkezhetnek a fehérváriak a Királyi Desszertverseny zsűrijébe

A Székesfehérvári Turisztikai Kft. és az Önkormányzat együttműködésében Desszertversenyt hirdettek. Az Aranybulla Emlékév tiszteletére elindított megmérettetésre a nevezők már leadták receptjeiket, a székesfehérvári lakosok pedig csatlakozhatnak a zsűrihez.

Ahogy ígértük, a versenyt megelőző két hétben nap mint nap bemutatunk egy versenyző cukrászdát, csapatot, hogy láthassátok, kik azok, akik az ünnepeken és a hétköznapokon is megédesítik a székesfehérváriak életét. 

Ezúttal Iványi Judittal, a Zrínyi Cukrászat egyik üzletvezetőjével beszélgettünk.

Milyen indíttatásból vesznek részt a megmérettetésen?

A Zrínyi Cukrászat több, mint 60 éve része a városnak, mint az egyik legrégebbi cukrászműhely természetesnek vettük, hogy ott a helyünk. Hatalmas lehetőséget láttunk abban, hogy egy tőlünk kissé távolabb álló műfajban megméressük magunkat a többi kiváló cukrászdával.

Mitől királyi egy Királyi Desszert?

Úgy gondolom, ha egy desszertet királyinak nevezünk, akkor mindenképpen minőségi alapanyagokból és a mai kornak megfelelő textúrákkal elkészített édességre kell gondolnunk.

Terveznek olyasmit is, hogy kifejezetten Székesfehérvárra utaljon valami a desszerten?

Igen, a desszert díszítésében utalást fedezhetnek fel a város egyik fontos és híres jelképére.

Hányan vesznek részt a desszert kitalálásában, megvalósításában?

A desszert alapötlete, ízvilága nagyon gyorsan kipattant a fejünkből. A finomítási munkálatokban 3 mestercukrász dolgozott együtt, és kísérletezte ki a végleges kompozíciót.

A receptet nem árulhatjuk el, de ízvilágában milyen édességre számíthat a zsűri?

Igyekeztünk úgy ízt választani, hogy egy Magyarországon megtermő gyümölcs adja a fő karakterét az édességnek.  Annyit elárulhatok, hogy az általunk használt alapanyagoktól eltérő, eddig a repertoárunkban nem igazán szereplő ízekkel dolgoztunk.

Kapcsolódó
Meztelen torta és ujjatlan menyasszonyi ruha - esküvői trendek 2022

A 20. fehérvári Esküvő Kiállításon járva feltérképeztük a legújabb trendeket a menyasszonyi ruhától a tortán át a dekorációig. Megállapíthattuk, hogy egy valami soha nem változik: az esküvőnek mindig a pár igényeit és álmait kell valóra váltania.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek