2 évnél régebbi cikk

Igényes buszmegálló? Minek az Fehérvárra?
·Hírekszubjektív·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Németh Antal
Igényes buszmegálló? Minek az Fehérvárra?
·Hírekszubjektív·Utolsó frissítés: undefined

Megérkezett az enyhébb idő, megkezdődött az igényes életvitel Székesfehérvár közterein. A Ligetsoron széppé festett buszmegállót be is lakták, már csak ki kell takarítani...

Nagyjából egy éve kapott új ruhát a Ligetsoron a Vörösmarty Mihály Általános Iskolával szemben álló buszmegálló: barátságos, meleg otthonná festették, hogy szebbé tegyék az arra járók, ott várakozók napját. Volt értelme, hiszen már be is lakták néhányan buszmegállót, elfoglalták és "igazi otthonná" tették: ételmaradékok és szemét a padon, a földön szétszórva  – látható azon a képen, amelyet a Facebookon tett közzé a fotó készítője.

Valaki talán így él otthon?

A kérdés cinikus  – de inkább csalódott, dühös és felháborodott. Meg persze nem vár választ, hiszen nagyjából be lehet határolni, hogy kik élnek így. 

A tavalyi évben több helyen, több fórumon keresték már a megoldást arra, hogy felszámolják a főként a Skála és a belváros környékén kialakult méltatlan helyzetet. Akkor mi is írtunk róla: Több járőr lesz a plázánál, fellépnek az alkalmi kocsmák és a kéregetők ellen. Az intézkedés, na és a tél ideiglenes megoldást nyújtott most is. Ám ismét elérkezett a tavasz, lehet élvezni a friss levegőt, a szabad, kötöttségek nélküli életet.

A buszmegálló közönsége is láthatóan élvezte...

Az pedig már egy személy "élmény", amikor egy felháborodott állampolgár az én halálomat is kívánta, mert nem kellő érzékenységgel írtam a fehérvári hajléktalanhelyzetről. Szerinte nem vagyok elég megértő és érzékeny, úgyhogy vesszek!

Pedig mindenkit meg lehet érteni, el lehet fogadni, meg lehet simogatni! És azt is mondhatjuk: semmi baj, hiszen nem tehetnek róla, hogy az élet méltatlan helyzetbe sodorta őket, minden rendben van! De tényleg minden rendben van? Jó ez így? Meg kell érteni, el kell fogadni a környezetünk és az étel meg nem becsülését, a szemetelést és a rongálást? 

A buszmegálló azóta persze már újra tiszta, a Városgondnokság köztisztasági csoportja kitakarított, hiszen ez a feladatuk. De valóban, ez a feladatuk?

A magam részéről valahogy mégsem érzem normálisnak azt, hogy a sanyarú sorsa hivatkozva néhányan minden társadalmi normát felrúgva élnek, bántalmazva és zaklatva ezzel a környezetüket. De lehet, hogy csak tényleg nem vagyok elég elfogadó...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek