1 évnél régebbi cikk

Új befektetőkkel bővült a fehérvári Continest Technologies Zrt.
·GazdaságSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Continest Technologies Zrt.
Új befektetőkkel bővült a fehérvári Continest Technologies Zrt.
·GazdaságSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined

Az összecsukható konténerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó székesfehérvári társaság 2,4 milliárd forintos tőkebefektetéshez jutott.

Ünnepélyes keretek között mutatták be a Continest Technologies Zrt. befektetőit. A társaság jelenlegi tőkebefektetőjéhez, a Takarék Kockázati Tőkealap I-et kezelő DBH Investment Zrt.-hez csatlakozott a Székesfehérvári Városi Alap, valamint MFB Csoporthoz tartozó Hiventures. A három hazai kockázati tőkealap-kezelő jóvoltából 2.4 milliárd forintos tőkebefektetést kapott a vállalat növekedési tervei megvalósításához.

"A leglátványosabb fejlesztés ebből a tőkeinjekcióból a következő gyáregységünk, ami már gyakorlatilag szerkezetkészen áll, és szeptemberben fogjuk átadni. Ezzel megduplázzuk a Fehérváron gyártott konténereinknek a számát, és ami szerintem még fontosabb - Fehérvár szempontjából -, megduplázzuk az itt dolgozó munkavállalóknak a számát is. Ezt körülbelül év végére tervezzük" - mondta el Kis-Márton Vidor, a Continest Technoligies Zrt. alapító-vezérigazgatója.

A társaság jelenleg közel 50 munkavállalóval dolgozik, ebből 40 fő székesfehérvári vagy környékbeli alkalmazott, a fejlesztéseknek köszönhetően pedig év végére a tervek szerint további 50 főt fog foglalkoztatni a vállalat. A társaság jelenleg 18 országban végez exporttevékenységet, így szállított konténeregységeket többek között Norvégiába, Litvániába, Lengyelországba, Romániába, Szerbiába, Izraelbe, az Egyesült Királyságba és Szaúd-Arábiába is.

"Ez az ipari fejlesztés jó példa arra, hogy lássuk milyen az, amikor egy cég fejlettségben, termékpalettában elér egy magasabb szintet, amit megugorhatna, akkor meg is tudja azt tenni a befektetések, befektető alapok tőkéjének köszönhetően, és nem áll elő egy tőkehiányos állapot, amiből az következne, hogy nem tudja megcsinálni a fejlesztést" - emelte ki Cser-Palkovics András polgármester.

A felek között megtörtént a tőkebefektetésekről szóló protokolláris aláírás, ezt követően a résztvevők megtekintették az új gyáregység épületét, melyben az ősz folyamán indulhat el az érdemi munka.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek