1 évnél régebbi cikk

Erre számíthattok a töltőállomásokon a benzinárstopot érintő változtatások után
·Hírekbenzinkút·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Motor1.com
Erre számíthattok a töltőállomásokon a benzinárstopot érintő változtatások után
·Hírekbenzinkút·Utolsó frissítés: undefined

Az útról látható oszlopokon csak a hatósági árat lehet feltüntetni, a töltőállomás területén, a kútnál azonban már a piaci ár lesz kint - részletezte Rogán Antal egy csütörtök esti háttérbeszélgetésen.

Mint ahogy mi is beszámoltuk róla, május 27-től a benzinkutakon rezsicsökkentett árú üzemanyaggal csak magyar rendszámú autók tankolhatnak majd - a külföldiek is tankolhatnak, de piaci áron.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egy csütörtök esti háttérbeszélgetésen részletesebben is beszélt arról, mi várható a benzinkutakon: "A totemoszlopoknál, az útról látható oszlopokon csak a hatósági árat lehet feltüntetni. Viszont aki belül odaáll az oszlophoz tankolni a kútnál, már a magas ár lesz kint" - részletezte Rogán Antal.

"Hirdetményben kell tájékoztatni a fogyasztót arról, hogy a magyar rendszámmal rendelkező autósoknak a kedvezményes árat kell felszámítani" - tette hozzá, majd kiemelte, tankolás közben az emberek a magasabb árat fogják látni, de fizetésnél a 480 forint/literenkénti üzemanyagárat fogják visszaállítani.

A magyar rendszámú autós rendszámát tudja ellenőrizni a benzinkutas, amennyiben viszont nem, és szükséges, akkor a forgalmi engedély felmutatásával lehet igazolni, hogy az autó magyar bejegyzésű - foglalta össze a Portfolio.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek