1 évnél régebbi cikk

Gulyás Gergely: újraindult a kőolajszállítás Magyarországra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Szentkirályi Alexandra
Gulyás Gergely: újraindult a kőolajszállítás Magyarországra

A hazai energiaellátás nem volt veszélyben, új turisztikai akciótervet fogadott el a kormány - hangzott el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől a november 16-i Kormányinfón.

Barátság kőolajvezeték

Gulyás Gergely a Kormányinfó elején elmondta, a kormány kedden késő délután tájékozódott a Barátság kőolajvezeték leállásáról. Kiderült, hogy nem a vezeték sérült, hanem az áramellátása. Kiemelte: a leállás ideiglenes volt, de ha nem indult volna újra, az ország kőolajellátása akkor is biztosított lett volna.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kitért arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a rakétabecsapódással és a kőolajellátás leállásával összefüggésben összehívta kedden a Védelmi Tanácsot, Szalai-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter pedig felvette a kapcsolatot a NATO-val.

Gulyás megerősítette: nagy valószínűséggel ukrán légvédelmi rakéta csapódott be a lengyel településen, az ukrán határ közelében.

Turisztikai akcióterv

A szerdai kormányülésen egy turisztikai akciótervet is elfogadtak, ennek értelmében egyrészt változnak az OTP SZÉP-kártya felhasználásának szabályai: eltörlik a különböző füleket, és egyben felhasználhatóak lesznek a kártyán lévő összegek. Másrészt a kormány felfüggeszti a turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetését 2023. március 31-ig - ismertette Gulyás Gergely.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek