1 évnél régebbi cikk

Fehérvári szivattyú segíti a szombathelyi távhőellátást
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr- Cser-Palkovics András
Fehérvári szivattyú segíti a szombathelyi távhőellátást

Egy műszaki hiba miatt került nehéz helyzetbe a távfűtés biztosítása a szombathelyi otthonok egy részében, ekkor fordult segítségért az ottani szolgáltató a székesfehérvári távhőszolgáltatóhoz.

Szombathelyen, az egyik ellátási körzetben az elsődleges és a tartalék szivattyú is meghibásodott, és hiába rendelte meg a szolgáltató a szükséges alkatrészeket, azok megérkezése a jelenlegi piaci viszonyok miatt bizonytalan. Ekkor fordultak a SZÉPHŐ Zrt-hez, hogy legyen segítségükre. 

Példaértékű az együttműködés, ami a helyzet megoldására megvalósult. Székesfehérvár önkormányzatának felhatalmazásával a SZÉPHŐ – mivel az nem veszélyezteti a helyi feladatok biztonságos ellátását – térítésmentesen, átmenetileg kölcsönadja egyik, jelenleg tartalékként szolgáló szivattyúját a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft-nek. A Közgyűlés mellett ehhez a Belügyminisztérium hozzájárulására is szükség volt, ami Cser-Palkovics András polgármester levelére válaszul nagyon gyorsan meg is érkezett. 

A megyei jogú városok számos területen segítik egymást, teljesen természetes volt ez ebben az esetben is. Biztos vagyok abban, hogy Szombathely is ugyanezt megtette volna fordított helyzetben. Köszönöm a két szolgáltató cég szakembereinek a közös munkát, valamint a minisztériumnak a szivattyú kölcsönadásához gyorsan kiadott jóváhagyását” – emelte ki Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere Facebook-oldalán.

Csütörtök reggel már meg is érkeztek a szombathelyiek a Svanehoj IFV250 TL 850 m3/h típusú szivattyúért. A közel kéttonnás berendezést a fehérvári szakemberek többórányi munkával tudták kiszerelni a helyéről a Király sori fűtőerőműben, és mostanra már meg is érkezett Szombathelyre, ahol még az igazán hideg téli napok előtt üzembe tudják helyezni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek