1 évnél régebbi cikk

Változás jön a boltokban: havi két alkalommal a kereskedőtől is vehetünk fel pénzt ingyenesen
·Életmódvásárlás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com
Változás jön a boltokban: havi két alkalommal a kereskedőtől is vehetünk fel pénzt ingyenesen
·Életmódvásárlás·Utolsó frissítés: undefined

Összesen legfeljebb negyvenezer forint értékben díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől havonta két alkalommal - ezt is tartalmazza a pénzügyi szektort érintő javaslatcsomag módosítása, amelyet pénteki ülésén fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága.

A változtatás az úgynevezett cashbacket könnyíti: a szolgáltatás nyújtását vállaló üzletek, kereskedők készpénzfelvételi lehetőséget biztosítanak azoknak az ügyfeleiknek, akik kártyával vásárolnak náluk - írja az MTI.

  • Ezért a jövőben havi két alkalommal, összesen negyvenezer forint értékben a pénzforgalmi szolgáltató nem számíthat fel díjat, hasonlóan a havi kétszeri, összesen 150 ezer forintos keretösszegű, ingyenes, bankautomatából történő készpénzfelvételhez. 
  • A természetes személyek ezen kívül bizonyos tranzakciós díjak alól is mentesülnek.

A változtatás kimondja azt is, hogy eltérő törvényi rendelkezés hiányában mindaddig, amíg az államadósság a bruttó hazai termék felét meghaladja, Magyarország nem támogatja az Európai Unió saját forrás felső korlátjainak rendkívüli és átmeneti megemelését, ha annak célja az Európai Unió nevében történő tőkepiaci hitelfelvételhez szükséges fedezet vagy garancia biztosítása.

A testület az Európai Bizottság kérésére a kondicionalitási eljárás eredményes lezárása érdekében szükséges törvénycsomaghoz is fogadott el változtatásokat:

  • Az egyik értelmében negyvenöt napra csökken hatvanról az átláthatósági hatóság eljárás ügyintézési határideje, a bírság felső határa pedig húszmillió forintról ötvenmillióra emelkedik.
  • A javaslat ezzel párhuzamosan az átláthatósági hatósági eljárás gördülékeny lefolytatása érdekében két főre növeli a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökhelyetteseinek számát.

Mindezekről várhatóan jövő szerdán szavaz az Országgyűlés.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek