1 évnél régebbi cikk

Lakosság Sportjáért díjat vehetett át kollégánk, Bácskai Gergely
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szabó-Miklós Bence
Lakosság Sportjáért díjat vehetett át kollégánk, Bácskai Gergely

A szekesfehervar.hu főszerkesztőjét a Fejér Megyei Szabadisőport Szövetség terjesztette fel a kitüntetésre. Az országos díjat minden évben az a szervezet, vagy magánszemély veheti át, aki évek óta tartó, szabadidősportért végzett munkájával kiérdemli az Magyar Szabadidősport Szövetség elismerését

A Magyar Szabadidősport Szövetség 1999-ben alapította a Lakosság Szabadidősportjáért díjat, amelyet mindig az évzáró közgyűlésükön adnak át. A díjat olyan szervezet, vagy magánszemély veheti át évről évre, aki sok éven keresztül végzett áldozatos munkát a magyar szabadidősportok népszerűsítéséért.

Az idei évben a három díjazott közt a szekesfehervar.hu főszerkesztője is szerepelt. Bácskai Gergely -  mint az a méltatáskor is elhangzott - már 20 éve elhívatottan, folyamatosan kiemelkedő szakmaisággal végzi munkáját. A szabadidősport rendezvények előtt időben tájékoztatja a lakosságot, majd a programot követően rendszeresen tudósít is az eseményekről.

"Hogy a szabadidősportok népszerűsítését felvállalják, mindenképpen meg kell köszönnünk, ha erre alkalmunk van. Ez egy szerény elismerése ennek a 20 éve tartó munkának, hogy mindig rezonál a szerkesztőség azokra a kihívásokra, amelyeket a Fejér megyei kollégák megfogalmaznak. Tudósítanak az eseményeinkről, beszámolnak róla és be is harangozzák mindezeket az eseményeket – és nagyrészt ennek is köszönhető, hogy nagyon sokan vesznek részt időről időre ezeken a programokon!" - hangsúlyozta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetségének főtitkára.

Gergő az elismerés átvételekor elmondta, ugyan az ő neve szerepel a díjon, és az azzal járó oklevélen, de annak elnyerése valójában egy évek óta tartó csapatmunka eredménye.

"A szekesfehervar.hu csapatával igyekszünk mindig minden olyan szabadidős eseményről beszámolni a városlakóknak, hogy tudják, hogy hova lehet menni például nordic walkingolni, vagy hogyan vannak nyitva a nyitott tornatermek és hogy tudják, hol lehet futni Székesfehérváron. Olyan szabadidősportokat, programokat igyekszünk bemutatni, amiknek köszönhetően mindenkihez eljut, hogy saját egészségéért hol tehet" - mondta el Bácskai Gergely.

Gergőn kívül az idei évben még ketten érdemelték ki a Lakosság Sportjáért díjat. A szombathelyi Gerencsér Tibor és a Pest megyei Szabadidősport Szövetség is kapott kitüntetést. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek