Fehérvári séfekkel a csapatban ezüstérmesek a magyarok a Villeroy & Boch Culinary World Cupon Fehérvári séfekkel a csapatban ezüstérmesek a magyarok a Villeroy & Boch Culinary World Cupon
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a hírt: ezüstérmes lett a nemzeti válogatott melegkonyhás programja a világ egyik legnagyobb kulináris versenyén, a luxembourgi Villeroy & Boch Culinary World Cupon. Székesfehérvárnak ez az eredmény külön büszkeség, hiszen a csapattagok között négy fehérvári séf is van: Volenter István, csapatkapitány, a 67 Étterem és Bistro, valamint Adamek Balázs, Bán László, Botos János András a Diófa Étterem séfjei.
A keddi úgynevezett zsűriértékelésen elhangzott, a magyar team az elmúlt tíz évben nagyot fejlődött, mind az ételek elkészítésében, mind ezek prezentációjában.
A világ egyik legnagyobb és leginkább várt kulináris megmérettetésére 72 ország közel 2500 versenyzője érkezett a világ minden pontjáról. A versenyre a magyar csapat ráadásul Székesfehérváron, a 67 étteremben gyakorolt.