1 évnél régebbi cikk

Ötven tévét kapott a kórház adományként
Ötven tévét kapott a kórház adományként

A közelmúltban egy régi tévé miatt ütött ki tűz a Fejér Megyei Szent György Kórházban, ezért az intézmény a képcsöves készülékeket kidobta.

Még 2021. márciusában okozott egy régi tévé tüzet a kórházban, az esetet követően az intézmény az összes képcsöves készülékeket kidobta, ám azokat saját költségen pótolni nem tudták. Az esetet követően több LED-es televízió érkezett. A HWD Recycling Kft. és a Ne Dobd ki Alapítvány is rendszeres támogatója lett a kórháznak, és most 50 használt tévét ajándékoztak az intézménynek, amelyet a pszichiátriai osztályon helyeznek el.

Bucsi László, a kórház főigazgatója a készülékek átvételekor kiemelte, a betegek is nagyon örülnek majd az adományoknak, különösen a lábadozók, akik már nem a fájdalmukkal, hanem csak a gyógyulásukkal vannak elfoglalva.

Ellenbacher Attila, a Ne Dobd Ki Alapítvány kurátora az átadón elmondta, nem csak készülékek érkeztek most az intézménybe, hanem egy analóg fejállomás is, ez alkalmas a 11 földfelszíni digitális csatorna analóggá alakítására, ami el tud látni 200 hagyományos vagy LED-es, illetve LCD tévét antennajellel. A mostani már a harmadik alkalom, hogy segítik a kórházat.

Höflinger Norbert, a HWD Recycling Kft. stratégiai igazgatója kiemelte, elektromos hulladékokat szétbontó és újrahasznosító cégként rengeteg készülék kel új életre náluk, és külön öröm, hogy most ezekkel betegeket segíthetnek a gyógyulás felé vezető úton.

Borítókép: Pápai Barna
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek