1 évnél régebbi cikk

Pert vesztett a fehérvári DK-s képviselő, most a Kúriához fordul
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Pert vesztett a fehérvári DK-s képviselő, most a Kúriához fordul

A Kúriához fordul a DK-s Ráczné Földi Judit, aki kedden pert vesztett Válasz Online ellen. 2021-ben offshore-gyanúval hozták összefüggésbe a baloldali hírportálon a Demokratikus Koalíció elnökségi tagját, aki Székesfehérváron indult az előválasztás során.  

Az ellenzéki előválasztás Székesfehérváron 2021-ben együttműködés helyett szétesést és baloldali belviszályokat hozott. A kampányban a Demokratikus Koalíció fehérvári jelöltjét, Ráczné Földi Juditot offshore-ozással vádolták meg: a Válasz Online arról írt a 2021-es ellenzéki előválasztásról szóló cikkeiben, hogy a DK elnökségi tagja hazudott, amikor az általa aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore-cégét.

Ráczné Földi Judit, emiatt beperelte a baloldali sajtóorgánumot. Ezt a pert vesztette most el, másodfokon.

"A Válasz Online az előválasztási kampányban azt állította rólam, hogy offshore-tulajdonom van, és hogy hazudtam akkor, amikor aláírtam a fedhetetlenségi nyilatkozatot. Ez akkor sem volt igaz, és ez most sem igaz. Az ítélet arról szól - amit még most sem kaptunk kézhez - hogy közszereplőként minden nemű véleményt tűrnöm kell. A Válasz Online velem szemben az általuk megismert dokumentumok alapján ezt a véleményt fogalmazták meg, és ezt nekem el kell tudni viselni" – mondta el megkeresésünkre Ráczné Földi Judit.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a Válasz Online megalapozottan írta azt a véleményt, hogy a DK elnökségi tagja hazudott, amikor az általa aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore-cégét. Ráczné Földi Judit kérdésünkre elmondta, fellebbezni fog.

A Kúriánál fogunk fellebbezni és megyünk tovább. Én pontosan tudom, hogy nem hazudtam, nem követtem el semmit, úgyhogy szeretnék a végsőkig harcolni az igazamért" – hangsúlyozta Ráczné Földi Judit.                                                                               

Ráczné Földi Judit a jó hírneve megsértése miatt indított pert. A Dk-s képviselő ügyvédje Schiffer András.

Kapcsolódó
Belháborút hozott az előválasztás Fehérváron - Márton Roland lesz a közös jelölt

Együttműködés helyett szétesést és baloldali belviszályokat hozott Székesfehérváron az ellenzéki előválasztás. Az eredmények alapján Fejér megye 1. választókerületében Márton Roland lett az első, megelőzve az offshore-üggyel vádolt Ráczné Földi Juditot.

       

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek