1 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: a fehérvári távhőellátást továbbra sem veszélyezteti az energiaválság!
Cser-Palkovics András: a fehérvári távhőellátást továbbra sem veszélyezteti az energiaválság!

A SZÉPHŐ Zrt.-nél történt egyeztetésen a hosszú távú megoldások is szóba kerültek.

"Tegnap a SZÉPHŐ-vel egyeztettünk: a fehérvári távhőellátást továbbra sem veszélyezteti az energiaválság!" - tette közzé kedden délután Cser-Palkovics András Facebook-oldalán. Kiemelte, városunkban sokezer lakás és több tucat közintézmény fűtése, melegvíz-szolgáltatása múlik azon, hogy a SZÉPHŐ stabilan, biztonságosan működjön.

Folyamatosan, tekintélyes mértékű állami támogatás érkezik a SZÉPHŐ-höz, amely lehetővé teszi, hogy maradéktalanul fenntartsák a lakossági rezsicsökkentést a távhő és a melegvíz-szolgáltatás tekintetében. Emellett is azonban a helyzet megköveteli, hogy a meglévő rendszereket a lehető legtakarékosabban üzemeltessék, valamint minden lehetőséget megragadjanak a brutális energiaárak kompenzálására.

"Utóbbinak eszközei például a gázmotorok is, melyek elektromos áram termelésével tudják kiegészíteni a SZÉPHŐ bevételeit. Hosszú távon a megoldást a távhő energiaigényének alternatív biztosítása nyújthatja. Minden olyan lehetőséget felmérünk, ami szóba jöhet annak érdekében, hogy ne csak földgázzal lehessen fűteni a kazánokat, ilyen lehet például a biomasszás megoldás is. Ezeknek az átalakításoknak a költsége azonban igen magas, tehát biztosan szükség lesz külső források bevonására" - írja a polgármester.

Borítókép: Facebook/Cser-Palkovics András
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek