1 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron élő zenész dala is bejutott A Dal elődöntőjébe
·Zenelokálpatrióta·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Tari Szabolcs
Székesfehérváron élő zenész dala is bejutott A Dal elődöntőjébe
·Zenelokálpatrióta·Utolsó frissítés: undefined

Tari Szabolcs, a From The Sky nevű szimfonikus extrém metál zenekar alapító-frontembere által írt, valamint zenésített Antarktika a Duna TV műsorában aratott nagy sikert.

Közönségkedvenc lett, és így a nézők szavazatainak köszönhetően A Dal elődöntőjébe jutott a From The Sky zenekar Antarktika száma. A siker kicsit székesfehérvári is, hiszen az extrém metál zenekar alapító-frontembere és családja 2022 ősze óta városunkban él, kisfiúk pedig októberben született a városi kórházban.

A továbbjutást hozó dal, az Antarktika Tari Szabolcs "gyermeke", és egyben a zenekar második lemezének címadó dala. Az ízig-vérig metál alkotás ugyanakkor kettős fogadtatást kapott a zsűritől, volt aki nem juttatta volna tovább, ám olyan vélemény is elhangzott, hogy A Dal történetének legjobb metál száma az Antarktika.

"Az, hogy ebben a műsorban szerepelhetünk, nekünk egy bónusz, hiszen számunkra a koncertek az elsődlegesek, ám nagyon örülünk, hogy ilyen reklámot kaphat a zenekar és a dal is. Az Antarktika vegyes fogadtatása valahol természetes, a műfaj sajátosságából is adódik" - foglalta össze a szombati élményeket Szabolcs.  

Szabolcs alkotása pedig pont ennyire szól a kettősségről is, hiszen egy út közepén lévő állapotba utaztat.

"Az Antarktika kettős hatású, arról a helyzetről mesél, amikor az ember már felismerte a problémát, látja azt, de még nem tudja megoldani" - mesélte a frontember, aki viszonylag korán eldöntötte, az ő útja a zenélés lesz az életben. A családi kupaktanács ugyanis Szabolcs 8. osztályos korában szavazott a zene mellett: a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után az út a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre vezetett, majd Debreceni Egyetem Zeneművészei Karrra. Szabolcs nemcsak klasszikusgitár-művészként, hanem kamaraművészként és művésztanárként is végzett. 

A Dal áprilisi fordulójára akusztikus formában kell átdolgozniuk az Antarktikát, ami javarészt készen van, és jól sikerült. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek