1 évnél régebbi cikk

Elkészült a Mártírok úti csapadékcsatorna felújítása
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Székesfehérvár MJV Önkormányzata
Elkészült a Mártírok úti csapadékcsatorna felújítása
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

A projekt összköltsége több mint 450 millió forint volt.

Európai uniós támogatás felhasználásával készült el a Mártírok útja rossz állapotú csapadékcsatorna-hálózatának rekonstrukciója, amelyre 456 473 000 forint támogatást nyert Székesfehérvár.

A projekt célja a belterületekre hullott csapadékvizek rendezett és biztonságos elvezetése volt, amelyet a meglévő hálózat fejlesztésével oldottak meg. Az elsődleges helyszín a Mártírok útja, míg a másodlagos megvalósítási helyszín az Aszalvölgyi-árok Halesz park mellett húzódó 273,53 méter hosszú szakasz volt, amelyet szintén felújítottak a támogatás keretében.

A beruházás során a Mártírok útján mintegy 680 méter vezetéket is kiépítettek, a szükséges csatlakozó bekötésekkel, tisztítóakna, hordalékfogós víznyelőakna beépítésével. A fejlesztés eredményeként összesen 954,23 méter csapadékcsatorna újult meg.

A Pályázat tartalmazza a csapadékcsatorna-hálózat építéssel közvetlenül érintett, a beruházás során sérült közúthálózat burkolat, járda, parkoló, kapubejáró felületek a beruházás előttivel azonos típusú burkolattal történő helyreállítását. A kivitelezés a Mártírok útja helyszínén 2021 tavaszán, az Aszalvölgyi-árok Halesz park melletti helyszínen 2022 decemberében elkészült. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek