1 évnél régebbi cikk

Új logót kap az Ikarus
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Új logót kap az Ikarus

Az arculatfrissítés célja az Ikarus 2022-ben megkezdett intenzív nemzetközi terjeszkedésének támogatása.

Az Ikarus megújult arculatát az alkotók szándéka szerint letisztult, fiatalos színek és egyszerűsített formavilág jellemzi - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, ahol az új arculatot mutatták be, és amiről a Magyarbusz.infó részletesen is beszámolt.

Elhangzott: az új logó kialakítása során a hagyományokat ötvözték innovatív jövőképpel, „Az innováció tradíció” jelmondatával összhangban. A modernizált, emblematikus szárnymotívum és a kilencvenes évek óta használt bemetszés a márkanév „R” betűjében a nagy elődöket hivatott megidézni, ám a vonalak vékonyabbak, a formák szellősebbek lettek, a harmonikus összhatás pedig leginkább a struktúra arányos kialakításának köszönhető.

"A tradíciókra építve céltudatosan és optimistán készülünk a jövőre, a piacnak pedig azt üzenjük, hogy a 130 éves Ikarus határozottan jelen van! Az arculatfrissítésre elsősorban az Ikarus 2022-ben megkezdett intenzív nemzetközi terjeszkedésének támogatása céljából került sor. Célunk, hogy az Ikarus márkájú buszok újra megjelenjenek az Ikarus hagyományos piacain, a mai kor igényeinek megfelelő felszereltséggel és látványelemekkel” – hangsúlyozta az új arculat bemutatásakor Tankó Zoltán, az Ikarus Global Zrt. vezérigazgatója.

A sajtótájékoztatón azt is kiemelték, az Ikarus külföldön futó demóbuszai jelenleg Lengyelországban, Romániában és Németországban szállítják az utasokat – utóbbi országban már négy eladott járművel büszkélkedhet a cég -, de a tervekben más piacok, például Törökország meghódítása is szerepel, ahol szintén jól emlékeznek még az egykor az országban szolgáló, közkedvelt magyar autóbuszokra.

Itthon tavaly összesen 17 elektromos autóbuszt értékesítettek három különböző szolgáltató – a Weekendbus, a Kaposvári Közlekedési Zrt. és a Volánbusz – részére, ám alapvetően exportorientált gondolkodásmód jellemzi a cégcsoportot. A cél az, hogy világszerte a megbízhatósággal azonosítsák a márkát, ami a jelek szerint jó úton halad: a Székesfehérváron közlekedő, tavaly átadott 12 darabos flotta a Volánbusztól származó adatok szerint januárban 95%-os rendelkezésre állást produkált, ami elektromos buszoknál, téli üzemeltetési viszonyok mellett kitűnő eredménynek számít.

A legújabb fejlesztéseket felvonultató, a gyáriak által V4 kódnéven emlegetett variáns az október 7. és 12. között Brüsszelben, a Busworld Europe 2023 kiállításon mutatkozik majd be a nagyközönségnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek