1 évnél régebbi cikk

Május 8-án megnyílik a déli összekötő út a forgalom számára
·Hírekátadás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér/FTV
Május 8-án megnyílik a déli összekötő út a forgalom számára
·Hírekátadás·Utolsó frissítés: undefined

Az átadás előtt egy napig azonban a sportolóké és az alternatív közlekedési eszközöké lesz a déli összekötő út.

Május 8-án megnyílik a déli összekötő út a forgalom számára - a jó hírt sokan várták már, hiszen ezzel a lehetőséggel könnyebbé válik a déli ipari park megközelítése, és várhatóan csökken a Széchenyi úti kereszteződés terhelése is.

A beruházás kivitelezése 2020 őszén kezdődött, és uniós forrásból közel négy és fél milliárd forintból valósult meg. 

"Ez egy nagyon hiánypótló közlekedési beruházás, mert a város déli részén olyan átkötő utat biztosít gyűjtőútként, 21. századi biztonsági körülményeket tartva, amire eddig nem volt lehetőség. Talán valamennyire ez is tehermentesíteni fogja a Horvát-Széchenyi kereszteződést vagy éppen a Mártírok útját" - hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester.

Mielőtt azonban május 8-án, hétfőn az autósok előtt is megnyílik az út, egy napig a sportolóké és az alternatív közlekedési eszközöké lenne a déli összekötő. Május 7-én vasárnap 9 és 12 óra között többféle sportprogrammal lehet majd birtokba venni Fehérvár legújabb útját.

"Mivel nem szeretnénk az utat a "hagyományos" módon, szalagátvágásokkal és egyebekkel átadni, ezt a feladatot Önökre bíznánk! Kerékpárral, futócipőben, rollerrel, de akár "légdeszkával" is lehet érkezni, az autós forgalom elől elzárt út csak az Önöké lesz! Ebben segítségünkre lesz a városi rendőrkapitányság és a Honvéd Szondi SE Triatlon Szakosztálya is! Külön szeretettel várjuk az iskolák osztályait, a fehérvári diákokat" - hívta meg Cser-Palkovics András polgármester a fehérváriakat az alternatív útátadóra közösségi oldalán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek