10 hónapnál régebbi cikk

Ezeken a helyeken lehet olcsón epret szedni idén Fejérben
·Gasztroeper·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/Rich Smith
Ezeken a helyeken lehet olcsón epret szedni idén Fejérben
·Gasztroeper·Utolsó frissítés: undefined

A vármegyében négy gazdaságban is lehet saját kezűleg epret szedni 1200-1500 forint közötti kilónkénti áron.

Országszerte harminchat helyen lehet olcsón epret szedni a Szedd Magad portál nyilvántartása alapján. Ezek közül négy található Fejér vármegyében. Aki olcsóbban szeretne eperhez jutni a környéken, annak két székesfehérvári, valamint egy-egy gárdonyi és nagyvenyimi gazdaság kínál erre lehetőséget.

A székesfehérvár-csalai Barackvirág Farmon ebben a szezonban 1500 forintot kérnek egy kiló eperért. A szedéshez előre be kell jelentkezni, mert egyszerre csak 16 autót tudnak beengedni. Egy-egy szedés maximum másfél óra hosszú lehet.

A székesfehérvári és a gárdonyi Borbás Kertnél idén kilónként 1300 forintért lehet szamócát szedni. A szedéshez itt is előzetes bejelentkezés szükséges, kizárólag telefonon keresztül. Ennek hiányában senkit nem engednek az ültetvényre. Saját edénybe vagy a helyszíneken biztosított rekeszekbe is lehet pakolni a gyümölcsöt.

A nagyvenyimi Venyim Gyümölcse Közösségi Kertben 1200 forintot kérnek el ebben az évben egy kiló eperért. Itt is előre be kell jelentkezni a gyümölcsszedésre, amihez egy online dokumentum kitöltését kérik a gazdaság üzemeltetői. Fizetni nemcsak készpénzzel, hanem bankkártyával is lehet.

FRISSÍTÉS, 2023.05.30.: A sárosdi Gyümölcsös Kft. eperföldjén is lehet szedni a gyümölcsöt. Itt az eper ára kilónként 1500 forint, a minimális szedési mennyiség fejenként két kilogramm. A nyitvatartás miatt érdemes követni a Facebook-oldalt.

Kapcsolódó
Most akkor eper vagy szamóca?

Bár a nagyáruházakban már régóta kapható, nálunk még csak most piroslik az eper. A saját kertben termesztett epernek nincsen párja zamatban és élményszinten sem, hiszen nincs is jobb annál, mint frissen leszakítani, és mosás nélkül, úgy porosan, földesen megízlelni édes levét, miközben nem törődünk a fogunk alatt csikorgó homokkal. (Mert ki is bírja kivárni, míg a kerti csaphoz ér? Én általában nem.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek