7 hónapnál régebbi cikk

Fontos, hogy a távhős épületek legyenek készek a fűtés indítására
Fehérvár Médiacentrum fotója
SZÉPHŐ Zrt.
Fontos, hogy a távhős épületek legyenek készek a fűtés indítására

Az időjárás előrejelzés alapján a hőmérő higanyszála a következő napokban még jócskán 25 °C fölé kúszhat, a hónap második felében azonban már előfordulhatnak hűvösebb napok. Tartósan hideg idő esetén, szeptember 15. után már igényelhetik a távfűtéses otthonok lakói a fűtés elindítását, hiszen ettől a dátumtól a szolgáltatónak rendelkezésre állási kötelezettsége van.

A SZÉPHŐ Zrt. akkor tud a jogszabályban rögzített feladatának eleget tenni és indítást eszközölni, ha a lakóépületek belső rendszerei készen állnak a hő fogadására. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a házakban végzendő átalakítások, felújítások, radiátorcserék mielőbb befejeződjenek, és a hónap közepéig minden távfűtéses épület feltöltésre kerüljön.

Amennyiben a szerelések véget értek, a közös képviselők, a lakásszövetkezet és a fűtési megbízottak kérhetik a rendszerek visszatöltését. Fontos, hogy ezek a kérések mielőbb beérkezzenek, mivel a hirtelen feltorlódó igények lassítják a töltési folyamatok elvégzését.

Szeptember 15. után már csak fellépő hiba esetén tudnak leürítésre vonatkozó kérést fogadni, illetve a következő napokban elvégzett leürítések, az idő rövidsége miatt valószínűleg már csak szeptember közepe után kerülnek visszatöltésre.

Bár a fűtési idény hivatalosan csak október 15-én kezdődik, rossz idő esetén akár már egy hónappal korábban is befűthetők a távhős ingatlanok. A lakók ezirányú igényüket a társasházak közös képviselőinek, lakásszövetkezetnek és a fűtési megbízottaknak jelezhetik, akik az erre kialakított internetes ügyfélszolgálati felületen tudják elküldeni fűtésindítási kérésüket a távhőszolgáltatónak. Ha a ház rendszere üzemkész, a bejelentéstől számítva rövid időn belül már melegek lehetnek a radiátorok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek