5 hónapnál régebbi cikk

Fejérben is sikerrel zárultak a munkavállalókat támogató projektek
Fehérvár Médiacentrum fotója
VT Plastic Gyártó Kft.
Fejérben is sikerrel zárultak a munkavállalókat támogató projektek

Történelmi csúcsokat döntögetünk a magyar munkaerőpiacon: soha nem volt olyan magas a foglalkoztatottság, és soha nem volt olyan kevés álláskereső, mint jelenleg. Ezt a Gazdaságfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára mondta azon a konferencián, melyet kedden a Castrum Hotelben tartottak.


Közel 75 %-os a foglalkoztatottság Magyarországon, 3,9 %-os munkanélküliséggel, Fejér Vármegyében 1,9 % ugyanez a szám. A 2014-ben indult "Út a munkaerőpiacra" és az "Ifjúsági Garancia" program is ezt a célt szolgálta, melyekhez vármegyénk is csatlakozott. A Fejér Vármegyei Kormányhivatalt vezető főispán, Tanárki Gábor kedden a projekteket lezáró konferencián azt mondta: sikerrel zárultak a programok a vármegyében.

Az "Ifjúsági Garancia" programban azokat a 25 év alatti fiatalokat támogatták, akik nem dolgoznak és nem tanulnak. Bár hazánkban uniós szinten is kevésnek mondható az ő számuk, az érintettek mégis munkaerőpiaci tartalékot jelentenek- ezért fontos az ő segítésük is. Az „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű programmal pedig az álláskeresőket, inaktívakat támogatták a munkaerőpiacon történő elhelyezkedéshez, melyek egyben bértámogatási programok voltak, vagyis, a célcsoportból alkalmazott álláskereső esetén a munkabérének bizonyos százalékát fedezte a program.

A konferencián elhangzott: a programok lezárását követően a támogatott munkavállalók 60-65 százalékát megtartották a munkáltatók. A projektek állami és uniós forrásból, közel 410 milliárd forintos összegből valósultak meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek