5 hónapnál régebbi cikk

Vidi döntetlen vezéráldozattal, Volán siker a listavezető ellen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mátay Balázs
Vidi döntetlen vezéráldozattal, Volán siker a listavezető ellen

Nem tökéletesen, de pozitív mérleggel zárult a hét a székesfehérvári élcsapatok számára. A Vidi remek találkozón gólzáporos döntetlent ért el a KTE ellen, a klub női csapata is ikszelt Budaörsön, a Volán hokisai a meccs előtt még listavezető Linz, a FEHA19 pedig a Dunaújváros ellen diadalmaskodott.

Komoly lehetőség előtt állt a Fehérvár FC a Kecskemét elleni NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt, ugyanis a többi eredmény alakulása okán egy újabb győzelemmel lehetősége nyílt volna 1 pontra felzárkózni a már dobogós Puskás Akadémiára, egyúttal 4. helyét stabilizálva növelni előnyét az üldözőkkel szemben. A lehetőség azonban lehetőség maradt, mivel a Vidi - egy amúgy hazai szinten kiváló összecsapáson - 3-3-ra végzett az újra jó formába lendült KTE ellen.

A meccset lendületesebben kezdte a hazai gárda, ám 9 percnyi játék után a vendégek megszerezték a vezetést: egy baloldali beadásnál a védő Szalai Gábor simán lefejelte az alig felugró Serafimovot, Tóth Balázs mozdulni sem tudott, úgy vágódott közelről a labda kapuja jobb oldalába.

Nem vacakolt sokáig a Vidi, a 11. minutumban Katona - szintén közelről - egyenlített egy némileg szerencsés bal lábas lövéssel, amely egy védő és a kapus lábai között talált utat a hálóba, úgy, hogy mindketten bele is értek a labdába.

Lendületben maradt Bartosz Grzelak csapata, ám a KTE is egyértelműen újabb gólra hajtott. Nem volt jó jel a piros-kékek számára, hogy alig félórányi focit követően egy fordulás után Kalmár fájdalmas arccal a földre rogyott, majd az ágyékát fogva bandukolt le a pályáról, cserét kérve. Egyelőre nem tudni, mennyire komoly a dolog, de ha csak húzódás is, biztosan több hétre kidől a Vidi fazonszabásza, így a téli szünet előtt már aligha játszhat.

Legnagyobb ásza nélkül is meg tudta azonban fordítani az állást a hazai alakulat: Katona lőtt szép gólt a 61. percben. Ezzel azonban messze sem volt még vége! Két éppen beállt csere, előbb Nagy Olivér, majd Szendrei vette be - naná, hogy pár méterről - a közben többször is bravúrral hárító Tóth Balázs kapuját a 77. és a 80. percben, hogy aztán amikor már a KTE zsebben érezhette a 3 pontot, Katona Mátyás 25-ről kipókhálózza a bal felsőt, irgalmatlan nagy lövésével. 3-3 a vége! Igazságos eredmény.

A Vidi 21 ponttal az 5. helyen áll, s szombaton (december 2., 15.30) a megyei rivális Puskás Akadémiát fogadja igazi rangadón, ugyanis a két csapat között 3 pont a különbség a felcsúti gárda javára, azaz, ha a piros-kékek nyerni tudnának, a DVSC pedig nem veri meg idegenben a Kisvárdát, akkor a Fehérvár FC felléphetne a dobogóra, amire nagyon kevesen gondolhattak még néhány héttel ezelőtt.

A klub NB I-es női csapatának sem sikerült a 3 pontot megszereznie utolsó őszi mérkőzésén, ami miatt még nagy bajba is kerülhet, mivel a sereghajtó, ám vele azonos pontszámmal álló Budaörs vendégeként csak 1-1-re végzett, így nem tudott közelebb lépni az előtte állókhoz, maradt kiesést jelentő pozícióban.

Andorka Péter együttese Ramor találatával az első félidő hajrájában megszerezte ugyan a vezetést, ám a hazaiak gyorsan egalizáltak, később pedig már nem változott az eredmény, ami egyik csapatnak sem volt jó. A fehérvári hölgyek 3 ponttal vannak leszakadva a szegedi Kész Szent Mihály csapatától, amellyel majd a tavaszi folytatásban, márciusban találkoznak, idegenben. Előtte azonban még egy másik, fontos, jó teljesítménnyel nyerhető összecsapás is vár majd rájuk, hazai környezetben az Astra ellen, március másodikán.

A ligautolsó Graztól elszenvedett kellemetlen pénteki vereség (4-6) után vasárnap este újra jobbik arcát mutatta az osztrák nemzetközi jégkorongligában a Hydro Fehérvár AV19.

Kiss Dávid alakulata a listavezető Linz ellen nyert nagy küzdelemben 2-1-re Leclerc és Hári góljaival, így megtartotta 3. helyét a tabellán és továbbra is csak 3 pont a lemaradása az éllovas Salzburg mögött, merthogy a címvédő kihasználta a Linz botlását és előzött. Az a Salzburg, amely kedden (november 28., 19.15) este éppen a Volánt fogadja majd a 23. körben.

Ami a Linz-verést illeti, a hazai jégen játszó Hydro Fehérvár AV19 kezdettől koncentráltan, időnként jól is hokizott. A hátsó alakzat jól zárt, a kapusteljesítmény is remek volt, hiszen Roy csaknem 97%-os produkcióval rukkolt elő, 29-ből 28 lövést hárított.

A vezetést a 15. percben a Volán szerezte meg Leclerc révén, majd a 36. percben Romig egalizált. A folytatásban mindkét csapat előtt komoly lehetőségek alakultak ki, de ezek rendre kimaradtak, így már erősen érett a hosszabbítás, amikor Lebler kiállítását és a vele járó 2 perces emberelőnyt Hári használta ki két és fél perccel a végső dudaszó előtt, így robbant a csarnok, győzött a hazai egylet!

Kedden komoly feladat vár Kiss Dávid gárdájára, merthogy annak a Salzburgnak a vendégeként kellene újabb pontokat gyűjteni, amely ellen már több, mint két éve ez nem sikerült. Persze, egyszer minden sorozat megszakad, jó és rossz is. Miért ne szakadhatna meg most a Volán negatív RBS-sorozata?

További jó hír a fehérvári hokirajongók számára, hogy az Erste Ligában szereplő FEHA19 is győzött, mégpedig 1-0-ra idegenben megyei rangadón a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként a kapuban remeklő Melnyicsuk vezérletével. A "kisvolán" találatát Németh Zalán jegyezte a 31. percben.

A fehérvári akadémisták ezzel a sikerükkel már két csapatot is megelőznek a bajnoki tabellán, köztük azt a DEAC-ot, amelyhez éppen a következő körben, december 1-jén, pénteken látogatnak majd.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek