4 hónapnál régebbi cikk

Finom és kedves különlegességekkel készült a fehérvári Saveur Cukrászda Mikulásra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Saveur Kávézó és Cukrászda
Finom és kedves különlegességekkel készült a fehérvári Saveur Cukrászda Mikulásra

Hóemberfej csokoládépálcával, a Mikulás sapkája csokoládéfenyővel, linzerből készült Mikulásbot és rénszarvasfejek - csak néhány a Saveur Kávézó és Cukrászda Mikulás-napi különlegességei közül.

Egyik nap még napszemüveget hordunk és nem is gondolunk arra, hogy egy szempillantás alatt nyakunkon a karácsony. Aztán egy reggel arra ébredünk, hogy mindenhol karácsonyi zene szól és a polcok roskadoznak a karácsonyi díszektől.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert ma még a Mikulást kell finom süteménnyel és kakaóval megetetni, vagy akár magunkat kényeztetni különleges mikulásos desszertekkel.

"A Saveur Cukrászdában hangulatemelő süteményekkel készültünk: hóemberfej csokoládépálcával, a Mikulás sapkája csokoládéfenyővel, linzerből készült Mikulásbot és rénszarvasfejek, illetve fűszeres cupcakek ropogósra sült Mikulással. A többi finomságunk között ezek is várják a hozzánk betérőket, és csak kíváncsiság fokozására emelném ki, hogy illatos fűszerekkel, finom gyümölcstöltelékekkel és csokoládéval készültek ezek a mennyei édességek" - mondta el Karetka Katalin, a Saveur Kávézó és Cukrászda tulajdonosa.

Ha pedig ezeken a hideg napokon megkóstoljuk ezeket finom és lélekmelengető desszerteket, akkor mindenképp kérjünk hozzájuk egy melengető italt is. Ha pedig már elkapott minket a karácsonyi hangulat, akkor ne felejtsük el, hogy pár héten belül a karácsonyi desszertek kérdése lesz terítéken.

"Ezeket a finomságokat mi szívesen elkészítjük az ünnepi asztalra, mert tudjuk, hogy rengeteg időt és bosszúságot megspórolunk ezzel az ünnepi készülődés sűrű napjain. Mindezt mentesen és vegánul is tudjuk!" - hangsúlyozta Karetka Katalin.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek