3 hónapnál régebbi cikk

Újabb okostanetermet adtak át Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Újabb okostanetermet adtak át Fehérváron

A KÉPES program keretében újabb okostantermet adtak át szerdán délelőtt, ezúttal a Németh László Általános Iskolában.

Az intézmény pedagógusai már szeptember óta részt vesznek az Alba Innovár képzésében, az ünnepélyes megnyitón pedig egy rendhagyó matekórával mutatták meg, milyen változatos feladatokat és csoportos munkákat is rejteget a módszertan.

Szívesen oldják meg még a matematika feladatokat is a gyerekek az okos tanteremben. De az általános iskolások például történelem és technika vagy ének órán is részt vehetnek itt. Az intézmény igazgatója Ollé Ferencné azt mondja, nagyon örülnek a gyerekek annak, ha ebben a teremben van órájuk.

A teremben többek között a csoportos munkához alkalmas bútorok, tabletek, 3D nyomtató, valamint lézervágó és LEGO-k is vannak, melyek mind beépíthetők az órai munkába, legyen szó bármely tantárgyról. Fontos, hogy a program nem merül ki az okostanterem kialakításban, hiszen az Alba Innovár és a Székesfehérvári Tankerületi Központ együttműködésében a Németh László Általános Iskola nyolc pedagógusa részt vesz egy olyan képzésben, melynek során felkészítik őket a beszerzésre került eszközök és a digitális pedagógiai módszerek használatára. A fejlesztés a helyi vállalkozások támogatásával a KÉPES programon keresztül valósul meg - hívta fel a figyelmet Cser-Palkovics András polgármester.

Székesfehérváron már csak három olyan általános iskola van, melyben nincs okos tanterem. A polgármester hozzátette, a következő tanévben már mindegyikben használhatják majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek