1 hónapnál régebbi cikk

A tánc mindenkié-Szépkorúaknak tartottak Táncterápiát az Öreghegyi Közösségi Házban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
A tánc mindenkié-Szépkorúaknak tartottak Táncterápiát az Öreghegyi Közösségi Házban

Az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai sajátíthatták el a tánc alapjait profi táncosoktól. A jó hangulatú délután a Táncterápia 65+ című program keretében valósult meg.

Az idősek életminőségének javítása, a lélek és a vérkeringés karbantartása - egyebek mellett ezt a célt szolgálja az az új programsorozat, amelyet a Székesfehérvári Balett Színház indított el idén.

Mindenki táncol, még ha nem is tud róla, és nem csak egy-egy ilyen alkalmon a mindennapokban is táncolunk.

"Ki mondja meg azt, hogy hol kezdődik és hol végződik a tánc?  Ha megnézzük azt, hogy hogy sétál egy ember az utcán, vagy hogy áll meg, hogy tartja a kezét, hogyan gesztikulál, az is önmagában véve tánc. Éppen ezért nagyon fontos szerepet tölt be a szépkorúaknál az életminőségük javítása, megőrzése, a vérkeringés és a lélek rendbentartása szempontjából"- mondta el Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balettszínház igazgatója

 A Táncterápia 65+ című programra ellátogatott Béres Lászlóné, aki immár fél éve az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagja, és elárulta, mindig szem előtt tartotta saját egészségét, éppen ezért vesz részt rendszeresen az Öreghegyi Közösségi Ház táncos rendezvényein is.

Az eseményen Östör Annamária önkormányzati képviselő örömét fejezte ki azért, hogy az öreghegyieknek is biztosítják a mozgás lehetőségét, amelyben képzett szakemberek segítik őket.

 A résztvevők a jó hangulatú délutánon nem csak a különféle táncmozdulatokat sajátíthatták el, lehetőségük volt beszélgetni a szakemberekkel a táncról és a táncművészet alapjairól is. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek